Взривиха се 3 склада за фойерверки край Елин Пелин, мъж и жена са с тежки изгаряния (Обновена, видео)

25.07.2024 18:37

 Според очевидци вятърът отнася гъстия дим от пожарите в посока Пловдив

Взривиха се три склада за фойерверки край Елин Пелин. Пожарните и линейките вече са там.  Взривът е станал около 18,30 а за него съобщи читател на "24 часа".

Мъж на около 40 години и жена на около 30 вече пътуват към "Пирогов" с животозастрашаващи изгаряния от трета степен, съобщи за bTV говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. По-рано и главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев заяви, че жена е изнесена на носилка.

Складът за фойерверки е собственост на "Енигма фойерверк" и се е охранявал от един-единствен човек, споделят читатели на "24 часа". На останалите работници смяната би трябвало да е приключила в 17,30 часа. 

Около 19,15 часа огънят засегна и клетките с очевидно най-мощните взривове, защото на 2 километра от складовете има ударна вълна и хвърчат отломки, разказаха пред "24 часа" хора от Елин Пелин. В същото време къщите, които са на разстояние под 1 километър все още не са евакуирани, твърдят местните.

Гасителните действия продължават, но са затруднени от дима. Според една от версиите до взрива се е стигнало при разглобяване на фойерверк. Според очевидци вятърът отнася гъстия дим от пожарите в посока Пловдив.

Страшно е, как ще легнем да спим. Никой не ни е предупредил, каза жена пред bTV. Мъж твърди, че при втория взрив вилната е била толкова силна, че паднал таванът му, на други се счупили прозорците. Пулсът сигурно ми е хиляда от стрес, казва той.

Хората казват: Това беше истинска заря. Не е нормално на 2 км от населеното място да има такъв склад, категорични са те. Ох, дано взривовете вече са към своя край, молят се в Елин Пелин.

При първия взрив на летище София с траектория откъм Елин Пелин са кацали два самолета. Те обаче са се приземили без да има опасност нито за самолетите, нито за пътниците, разказаха от летището. Засега облаците от взрива не пречат нито на излитащите, нито на кацащите полети.

Този път системата за предупреждение BG Alert се е задействала. 

Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>