Колоездачното състезание Етап България- Тур дьо Франс ще бъде във Велинград

25.07.2024 14:57 Диана Варникова
Колоездачното състезание ще бъде 2 дни във Велинград

От 26 до 28 юли Велинград за втора поредна година ще бъде домакин на Второто издание на колоездачното състезание Етап България - Тур дьо Франс (Etape Bulgaria by Tour de France). Интересът традиционно е много голям, като се очаква да вземат участие над 1000 състезатели. В събота, 27 юли, организаторите предлагат семейно каране и детска надпревара, а същинското състезание е в неделя, 28 юли, когато участниците ще карат по две трасета - късо и дълго, съответно за любители и за професионалисти.

На 27 юли семейното каране ще започне в 16:00 ч. и се очаква да приключи около 16:30 часа. От ОДМВР- Пазарджик информираха, че в този часови диапазон ще бъдат затворени:

- ул. „Юндола" – от пресечката с ул. „Н. Хрелков" до кръстовището с бул. „Св. св. Кирил и Методий" и бул. „Св.св. Кирил и Методий" до пресечката с бул. „Съединение"

- бул. „Съединение" – от Триъгълната градинка до пл. „Македония" и обратно до старт/финалната линия. При това състезание групата от колоездачи ще е компактна и ще бъде водена от полицейски автомобил, като автопатрул ще има и в края на колоната, което ще даде възможност преди и след колоната да бъде пропускано движението на останалите пътни превозни средства и пешеходци. На 28 юли във връзка със стартовете за късата и дълга дистанция да бъдат затворени следните улици:

- от 7:30 до 9:00 часа – път II-84 (ул. „Юндола") от пресечката с ул." Н. Хрелков" до пресечката с бул. „Св. св. Кирил и Методий", по продължение на бул. „Св. св. Кирил и Методий" и по бул. „Съединение", през площад „Македония" по ул. „Димитър Благоев" и по ул. „Н. Вапцаров" към изхода на града по посока път II -843, където е основния маршрут на състезанието. Групата от колоездачи отново ще бъде съпровождана от униформени полицейски автомобили, а това ще даде възможност движението след преминаването на колоната да бъде възстановявано.

57-километровото трасе започва от Велинград (Чепино) към селата Абланица - Цветино - Горна Дъбева - Чолакова - Кръстава и обратно са финишира във Велинград.

По цялото трасе в курортния град и извън него ще бъдат разположени екипи на РУ-Велинград, РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик. Умоляват се всички водачи да спазват стриктно указанията на охраняващите мероприятието униформени полицейски служители.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>