Стойчева, кметът на район "Западен" в Пловдив, събаря... лостовете за тупане на килими

25.07.2024 13:07
Тони Стойчева
Стърчащите остри винкели се подават от земята, скрити в шумата, след като по нареждане на кметицата на район "Западен" бяха премахнати лостовете за тупане на килими.

След поредната изумителна акция станало опасно - стърчащи железа от бетона, гневните й съкварталци търсят за помощ "Спаси Пловдив"

 Дамата, която от месеци влиза в сблъсъци със своите избиратели с екстравагантни идеи, този път е решила да се пребори с... лостовете за тупане на килими и да премахне тази квартална "екстра" за домакините, останала още от социализма.

След заповедта на кметицата Тони Стойчева обаче в район "Западен" стърчат железа, които са изключително опасни за живота на хората.

"Винкели стърчат на 10 см от земята, затрупани с шума. Човек може да се пребие или да си среже крака", казва пред "24 часа" председателят на сдружението "Спаси Пловдив" Асен Костов.

"Съоръженията са изградени в бетонни постаменти и са изключително здрави, а хората все още ги използваха. По нареждане на кмета на район "Западен" са изрязани и в момента стърчат опасно. Направихме запитване до Стойчева и отговорът е, че така е решила, защото били грозни и опасни", обясни Костов. Той твърди, че са засипани със сигнали срещу действията на Стойчева.

Пловдивчани били гневни на кмета на "Западен" и недоумявали защо нещо, което се използва, трябва да се разрушава.

" ... Останаха да стърчат железа и ми е много интересно дали ще поемете отговорност, ако някой си нареже ходилото", пита разярен пловдивчанин кметицата във фейсбук. А Асен Костов пита на какво основание тя унищожава общинска собственост, каквито са лостовете.

Затова и от "Спаси Пловдив" Пловдив използват страницата си в социалната мрежа, за да предупредят останалите жители на района за опасните части от железа, като се надяват във връзка с инициативата по некачественото им отстраняване, да не предизвикат инциденти.

Коя е Тони Стойчева?

"За първи път я видях на един от протестите през 2020 г. в Пловдив. Крещеше към мен да повеждам хората към магистрала "Тракия", за да я затворим. Отговорих й: "Ти наред ли си? Колите там профучават с висока скорост. Ако загине човек, кой носи отговорност", връща лентата Асен Костов.

В последната година от предишния мандат на местната власт Тони Стойчева беше на първа линия при недоволството за придобиването на панаира, за изграждането на пробива до Водната палата, за запазване на зелените площи в града и др.

На протестите често взимаше думата и пускаше стрийм в социалните мрежи. Преди година Стойчева обяви, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. После обаче получи предложение от ПП-ДБ да е кандидат за кмет на район „Западен" и го прие. Когато я избраха, общински съветници се пошегуваха, че по този начин силно са намалели каузите, за които да протестира, освен срещу собствените си кметски решения.

От "Спаси Пловдив" са завели дело срещу нея заради отказ от предоставяне на информация.

"Прави глупост след глупост. Хората непрекъснато ни се оплакват. Получихме сигнал, че е разпределила средства от допълнителното материално стимулиране между нея и приближения й заместник, вместо да разпредели средствата между служителите на районната администрация. Пуснах питане до нея по Закона за достъп до обществена информация. Тя обаче отказа да отговори. И сега сме завели дело, защото това са публични средства", обясни пред "24 часа" Асен Костов.

Други от От Пловдив

Оправдаха съветничката Добромира Костова, не е обидила шефа на "Спаси Пловдив"

Въпреки това му плаща 500 лв. обезщетение Пловдивският районен съд призна общинската съветничка от "Продължаваме промяната-Демократична България" Добромира Костова за невинна и я оправда по делото

Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Пловдив, откаран е в болница

Пострадалият е на около 35 г., изчакват се резултатите му Млад мъж пострада, след като е бил блъснат на кръстовището до Стаматологичния факултет булевард "Христо Ботев" в Пловдив, съобщиха очевидци

Зам.-кметът Владимир Темелков откри учебната година в три училища

С тържествени церемонии и молебен за здраве беше отбелязан първият учебен ден за 2024/2025 година в Пловдив. Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики

Пловдивчанин наби майката на детето си и семеен приятел, открил техен чат в телефона й

Скандалът се пренесъл в Хисаря, придружен със заплаха за убийство Районната прокуратура привлече като обвиняем 28-годшен мъж за причинена лека телесна повреда на приятелката си, на 26 г

Година затвор за младежа, убил зам.-директорка на училище на пешеходна пътека в Пловдив

Не може наказанието за убийство да е като ако дете счупи чаша - размахан пръст и "ако пак направиш нещо, ще бъдеш наказан", каза пред съда синът на загиналата

>