Три отбора от Първа лига ще губят домакинства, ако не си оправят терените

24.07.2024 15:17
Тревата на стадиона в Пазарджик в момента е в окаяно състояние. Снимка: фейсбук на "Хебър"

БФС отправи предупреждение към "Хебър", "Крумовград" и "Ботев" (Враца) във връзка със състоянието на тревните настилки на стадионите, на които отборите домакинстват.

След изиграването на срещите от първия кръг на Първа професионална лига, Спортно-техническата комисия към БФС сезира Лицензионната комисия, която свика извънредно заседание.

На проведената среща се обсъди състоянието на тревните настилки и в тази връзка се взе решение, че терените на стадионите на "Ботев" във Враца (ст. "Христо Ботев"), "Хебър" (ст. "Георги Бенковски") и "Крумовград" (ст. "Никола Щерев-Старика" в Коматево) не предоставят необходимите условия за нормалното провеждане на футболни срещи. На трите клуба бяха изпратени официални писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие.

След извършване на подобренията следва да се уведомят горепосочените комисии, а в случай на невъзможност да се вземат необходимите мерки до датата на следващия домакински мач, то следва да се осигурят алтернативни стадиони за провеждане на футболни срещи от Първа професионална лига.

Интересното е, че на стадиона в Коматево ще домакинства и "Ботев" (Пловдив) II, който от този сезон се върна във Втора лига. "Жълто-черните" посрещат "Беласица" (Петрич) във втория кръг, който ще се играе на 29 юли (понеделник).

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>