90-годишна от Кърджали дари част от пенсията си на пострадалите от пожарите

24.07.2024 12:40
Мара Белева КАДЪР: NOVA

90-годишна жена е първата, дарила средства в БЧК-Кърджали за пострадалите от пожарите. Жената е успяла да отдели от пенсията си 50 лева.

Тя е не просто дарител, но е и един първите доброволци в БЧК-Кърджали отпреди около 80 години, когато е била едва на осем години. Семейството ѝ е от Беломорска Тракия и жената знае много добре какво е да имаш нужда от помощ. Огнената стихия ѝ припомнила какво е да останеш без дом. 

Пострадалите хора имат нужда от всичко. Сърцето не ми трепна за тези 50 лева. Малка ми е пенсията, но винаги имам пари. Не е важно колко пари получаваш, а как ги харчиш", коментира пред NOVA Мара Белева.

Тя разказва, че за своите девет десетилетия не е виждала подобна трагедия. „Исках да бъда там, да им помогна и да ги прегърна, да ги успокоя, че животът продължава. Важното е, че нямаше жертви. Стока и дрехи се купуват, държавата ще възстанови жилищата на хората", каза още баба Мара.

„Баба Мара е най-достойният пример за БЧК в Кърджали. Сърцето и душата ѝ са за хората. Вече 80 години показва своята състрадателност и съпричастност за всички наши каузи. Кампанията, която БЧК стартира, е за помощ на пострадалите от пожари. Всеки може да помогне чрез кратък СМС на номер 1466 или чрез банкова сметка, качена на сайта на БЧК", добави директорът на БЧК-Кърджали Светломира Димитрова.

Други от От страната и света

3D мапинг шоу на Конниците в събота, спектакъл и заря на Царевец в неделя

Цветни събития подгряват честването на Независимостта във Велико Търново.  На 21 септември от 21 часа е 3D мапинг спектакъла "Царевград Търнов", който изпълва с хиляди зрители наблюдателните площадки

Мотоциклетист катастрофира на магистрала "Хемус" край Нови пазар

Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен

1 загинал и 4 ранени при тежка катастрофа в Сливен

Тежка катастрофа между две леки коли е станала на изхода на Сливен в посока село Тополчене. Сигнал за произшествието е получен в полицията около 19.10 ч

Втора статуя загадка в Хераклея Синтика

Нови въпроси възникнаха пред археолозите, които работят на античния град Хераклея Синтика в м. Рупите край Петрич. Днес екипът, воден от проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ - БАН)

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

>