Гуцанов: Третият мандат изисква държавнически подход, трябва да се говори с повече партии

24.07.2024 10:49 Лиляна Клисурова
Атанас Зафиров е временен председател на БСП до провеждането на избор на лидер, а Борислав Гуцанов (вляво) оглави групата в НС.

БСП внася промени в Закона за здравето за забрана на райския газ

Държавнически подход трябва да има при третия мандат. Той се връчва на парламентарна група, за да може да се направи всичко възможно за диалог с партиите, да се търси консенсус, за да има излизане от тежката ситуация, в която е изпаднала държавата.

Това коментира шефът на групата на БСП Борислав Гуцанов.

Ако президентът го връчи на БСп, ще направим всичко възможно да излъчим експертен кабинет, на националното спасение. И ще проведем разговори с всички групи, ако получим мандат от Националния съвет, каза Гуцанов. 

С кого и как ще разговаряме ще стане ясно след заседание на Националния съвет. Мое лично мнение е, че трябва да се говори с колкото е възможно повече партии и народни представители. Защото този мандат е особен и трябва да има държавническо мислене при него. Националният съвет ще вземе решение, групата е негова функция, каза  Гуцанов. 

До последно трябва да се направи всичко възможно България да върви напред и нагоре.

Групата на БСП внася промени в Закона за здравето, с които се предвижда пълна забрана за употреба на райски газ от физически лица и драстично увеличаване на глобите, стигащи до затваряне на обекти, които продават.

Внасят и закон за доброволчеството.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>