Денков за изпратения доклад в прокуратурата: Нескопосан метод на Пеевски да прикрие проблемите в ДПС

24.07.2024 10:10 Лиляна Клисурова
Николай Денков

Пеевски е изпратил един доклад на 3 месеца до всички институции. Това е един изключително нескопосян метод да се опита да прикрие проблемите, които има в ДПС, скандала и раздора вътре. И второ - това, че той беше привикан за изслушване в комисията за Нотариуса и 8-те джуджета.

Така шефът на групата на ПП-ДБ Николай Денков коментира действията на Делян Пеевски. Председателят на ДПС обяви, че е дал на прокуратурата и МВР доклада на комисията за митниците от миналия парламент.

Денков припомни, че Асен Василев се е явил в комисията за митниците, отговорил на всички въпроси и затова имало и доклад.

Досега няма повдигнато обвинение, или поне не се е чудо за такова, свързано с контрабанда по отношение на митниците. Всъщност обвиненията са други, допълни академикът. Асен Василев няма какво да крие там и от какво да се притеснява, допълни той.

Бившият премиер разказа, че обвиненията към Банкова, които той е видял, са за разместване на хора в митниците, което било част от дръжностната й характеристика като ръководител. Но не съм видял обвинения за корупция, допълни Денков. 

Интересно е защо Пеевски, заедно с ГЕРБ,  провалиха заседанието на комисията за Нотариуса и 8-те джуджета в момента, в който се появи информация, която свързва името на Пеевски с КТБ и фалита й, попита Денков. За нас е ясно - Пеевски се опитва да отклони вниманието от истинския му проблем, отговори си сам академикът. И призова Пеевски да се яви в комисията.

Обсъжданията на дипломати като процедура са между МВнР и президентството като предварително съгласуване, така че Мария Габриел се и говорила с президента по тази тема. През МС не е минавало решение, с което да се предлага посланик, обясни Денков по повод скандала около назначаването на Николай Ненчев за временен посланик в Украйна. 

Готови сме да търсим разговори по приоритети, но сме изключително скептични, че третият мандат може да се реализира, коментира още шефът на ПГ на ПП-ДБ. 

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>