Анализатор: Преговорният екип на ПП-ДБ е схема - смяха се на дамите на ГЕРБ, а и техните лидери се скриха

23.07.2024 08:33
Проф. Росен Стоянов, политолог

"Това мекошаво отношение със скриване на лидерите и изкарване на преговорния екип от страна на ПП-ДБ, който беше отричан като схема, когато се присмиваха на дамите от ГЕРБ, говори за някакъв вид тактика, игра, за да се спести още падане на резултата".

Това коментира в ефира на Би Ти Ви проф. Росен Стоянов - преподавател по политически комуникации в НБУ.

Потенциалната по-ниска избирателна активност няма да е оценка за това дали ние като избиратели си вършим работата, а за онова, което правят или не правят политиците, коментира още проф. Стоянов. Според него седмите поред избори не говорят за проблем на демокрацията.

Журналистът Мария Георгиева отрече възможността да има генерален план да се ходи на нови и нови избори, за да може някои партии да изглеждат по-мощни, понеже и за самите партии не е приятно постоянно да ходят и да търсят подкрепа от избирателите, а и вече няма какво ново да кажат.

Проблем с лидерството в момента има в ДПС и според мен в ГЕРБ, доколкото според мен Бойко Борисов е твърде зависим от Делян Пеевски, не е сигурно тази партия кой я управлява, коментира тя.

"Ще видим трусове в цялата система. Ние вече ги виждаме, защото системата е построена по неполитически начин. Тези политици и този парламент не представляват гражданите, а няколко фигури, например Делян Пеевски, Бойко Борисов, Ахмед Доган. Има битки между тях, те тресат цялото общество, защото цялата ни политическа класа е заразена от провала на КТБ", отговори политологът проф. Мария Пиргова на въпрос ще има ли трусове и в другите партии след ДПС.

"Надявам се, че в ДПС процесите ще се изчистят, но това не означава, че съдебната система няма да се тресе", каза още тя.

Други от От страната и света

210-сантиметрова мистерия с подобрения рекорд на Стефка Костадинова

Сравненията между българката и украинката поставят много въпроси без отговори Изминаха повече от два месеца откакто Ярослава Магучих преодоля 210 см и така подобри с един сантиметър световния рекорд

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

>