Трима загинаха, хиляди в тапа по “Струма”, а 1 лети с 230 км/ч в “Железница” (Обзор)

22.07.2024 22:30 Кирил Борисов
Заради катастрофите по пътя за Гърция се образува голямо задръстване.
Шофьор на тир почина след верижна катастрофа на АМ “Струма”.

Преди две седмици, отново в понеделник, същата ситуация се разигра на "Хемус"

Две тежки катастрофи с жертви, задръстване по пътя за Гърция и нарушител, който лети в тунел “Железница” с 230 км/ч, белязаха АМ “Струма” в първия работен ден от седмицата.

В полунощ баба и внуче загинаха на пътния възел на магистралата край Бобошево. Те са били пътници в лек автомобил, който е ударен челно от товарен микробус. След удара автомобилът с 5-има души в него се е завъртял. Жена на 63 г. и внучката ѝ на 8 г., са ранени тежко и са починали в болницата. Шофьорът и другите двама пътници са тежко ранени. Водачът на буса не е пострадал. Магистралата остана затворена до сутринта, а през това време следователи от Кюстендил бяха на мястото на инцидента. Разследването се ръководи от окръжната прокуратура в града. Всички ранени са били откарани в болницата в Благоевград, където е възникнало напрежение между близките им и лекарите. Наложило се да пристигнат два патрулни автомобила.

Заради катастрофата и засиления трафик към Гърция на летовниците движението по АМ “Струма” беше затруднено през целия ден. Шофьори чакаха по 3 часа на ГКПП Кулата, за да преминат границата. 

Следобед точно преди граничния пункт стана друга катастрофа с жертва. Шофьор на тир загина на магистралата, след като се удари в друг, който е бил преди него. Затова магистралата остана затворена за още няколко часа, а движението беше отбито по обходен маршрут.

Пътуващи за Гърция съобщаваха през целия ден за опашки от по 6-7 км преди ГКПП Кулата.

Преди 2 седмици подобно беше положението на АМ “Хемус”. Тогава, отново в понеделник, станаха 3 катастрофи с жертви, а пътуващите чакаха с часове, за да се разчисти пътят след инцидентите.

На фона на смърт и задръствания по АМ “Струма”, шофьор се похвали в социалните мрежи как лети с 230 км/ч в тунел “Железница”, който беше открит през февруари.

Мъжът и спътницата му в колата са снимали километража на мерцедеса, който минава през тунела, където ограничението е 80 км/ч.

При откриването на съоръжението на АМ “Струма” от АПИ съобщиха, че вътре има над 100 видеокамери. Те обаче не измерват скорост както устройствата на Пътна полиция. В събота от АПИ призоваха да се шофира с повишено внимание в тунел “Железница”, защото част от осветлението не работи.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>