Автобронзант “направи си сам” с какао – безвредно и евтино

21.07.2024 04:00 Мила Иванова
Можете и сами да си направите автобронзант, така ще бъдете напълно сигурни какво слагате върху кожата си. СНИМКА: ПЕКСЕЛС
СНИМКА: ПЕКСЕЛС

Вместо да се излагате на вредните слънчеви лъчи, "сътворете" си красив летен тен в кухнята

Спорно е дали автобронзантите, които се продават в магазините, са вредни или не. Като всяка друга козметика, и при тези продукти всичко зависи от състава. За да бъдете обаче напълно сигурни какво слагате върху кожата си, а и за да не давате куп пари, направете си автобронзант у дома. Ето няколко лесни и безвредни рецепти.

1. С какао на прах

Необходими съставки:

1/4 чаша какао на прах

1/4 чаша от любимия ви бял лосион за тяло

Смесете лосиона и какаото на прах, докато получите много гладка и кремообразна текстура. Нанесете равномерен слой от сместа върху кожата си. Добре е да го правите някъде, където няма нужда да се обличате веднага след това, нито пък да докосвате мебели, защото първоначално ще цапате всичко наоколо.

Този автобронзант не е водоустойчив, това също трябва да вземете предвид. Тенът ви ще трае до следващия душ.

2. С чай

Необходими съставки и уреди:

3/4 чаша вряща вода

3 пакетчета черен чай

1/4 чаша ланолин

1/4 чаша сусамово масло

Блендер

Потопете пакетчетата с чай във врящата вода и оставете да покиснат от 5 до 10 минути.

Извадете ги и сложете малка част чай в блендера. Добавете ланолин и сусамово масло. Смесете всички съставки на бавна скорост - не забравяйте бавно да добавите останалата част от чая.

Нанесете пестеливо това домашно средство за тен на кожата си. То ще трае до следващия ви душ или докато кожата ви не влезе в контакт с вода.

Може да поставите този автобронзатор в бутилка със спрей и да го превърнете в спрей за тен.

3. С черен чай – 2 вариант

Необходими съставки:

8 пликчета истински черен чай

450 грама филтрирана вода

1 супена лъжица екстракт от ванилия (естествен екстракт от ванилия)

Оставете водата да заври заедно с ванилията. Накиснете торбичките чай и ги оставете поне 8 минути.

След като извадите чая, оставете продукта да изстине. Това може да отнеме 30 минути или повече.

Преди да го приложите върху кожата, е добре да я ексфолирате. Направете го по време на душ и нанесете автобронзанта на все още влажна кожа. Овлажняването ще улесни получаването на добър, равномерен тен.

4. С кафе

Необходими съставки:

1 чаша използвана утайка от кафе (топла)

2 супени лъжици зехтин

Смесете утайката от кафе и зехтина. Нанесете сместа върху краката, ръцете, лицето и където искате цвят. Оставете да действа 15 минути, преди да отмиете.

Или напълнете вана с топла вода. Добавете утайка от кафе. Разбъркайте водата, за да се разтвори кафето. Накиснете се във водата. Колкото по-дълго останете в нея, толкова по-тъмна ще стане кожата ви.

Или разтрийте утайката от кафе внимателно и равномерно върху кожата на лицето си. Избягвайте втриването в очите, носа и ушите. Оставете да престои 30 минути. Изплакнете хубаво и подсушете както обикновено.

5. С какао и масло от тамян

Необходими продукти:

1 чаша лосион с добро качество без аромат

1 до 2 супени лъжици какао на прах

8 до 10 капки етерично масло от тамян

Добавете какаото към лосиона и разбъркайте добре, като се уверите, че сте разбили всички парчета. Може да използвате блендер или миксер.

Първата стъпка в научаването как да направите автобронзант е да смесите какао и лосион заедно, без да се образуват бучки.

Добавете етеричното масло от тамян. Когато правите козметичен продукт с етерични масла у дома, се уверете, че сте си купили наистина качествени етерични масла. Иначе няма да имате никакъв ефект.

6. С масла

Необходими продукти:

20 мл масло от облепиха

20 мл масло от морков

Смесете двата вида масла, разклатете хубаво бутилката и нанасяйте на тънък слой по кожата си.

Ако всеки ден ползвате автобронзант с масло, ще има по-траен ефект върху кожата ви, отколкото с първите рецепти.

Други от Възход и падение

Науката е слънчоглед, каза Любен Дилов-син и изпрати внучка си на училище

Снимки от първия учебен ден публикуваха още Радина Кърджилова и Орлин Павлов  "Напред, науката е ...слънчоглед! Човекът, мила внучке, се различава от чайника по това

Топмоделът Бианка Балти: Имам рак на яйчниците, порaзил е и други органи

Италианският топмодел Бианка Балти обяви сензационно, че е била оперирана спешно от рак на яйчниците в трети стадий. Бианка съобщи това в публикация от няколко снимки в инстаграм

След молбата за развод Дженифър Лопес и Бен Афлек се целуват на обяд в Бевърли Хилс

Дженифър Лопес и Бен Афлек са видени да се „целуват" и „държат за ръце" по време на семеен брънч в събота, 14 септември. Наистина неочаквана новина, като се има предвид

На 16 септември рожден ден имат

Илхан Кючюк, евродепутат, зам.-председател на ДПС, съпредседател на Алианса на либералите и демократите в Европа Николай Гигов, бизнесмен Мариана Николова

Мария Бакалова и френският актьор Гийом Кане са в журито на “Синелибри”

Единствената българка, номинирана за “Оскар”, влиза в състава на журито на 10-ото издание на кинофестивала “Синелибри”. Заедно с Мария Бакалова ще бъде и френският актьор Гийом Кане

>