ЦСКА и “Левски” преговарят за вечни дербита без гостуващи фенове

20.07.2024 08:26
Томислав Стипич СНИМКА: ГЕОРГИ ПАЛЕЙКОВ

"Червените" отиват на "Славия" по време на ремонта на "Васил Левски"

ЦСКА и “Левски” водят преговори за споразумение да няма гостуващи агитки по време на вечните дербита този сезон. Все още обаче не е ясно дали ще се стигне до окончателна договорка между двата столични гранда.

Подобна договорка е малко наложителна и заради ситуацията около Националния стадион “Васил Левски”. След като от БФС си направиха оглушки по време на жребия да дирижират точно този мач, той се падна по времето, когато съоръжението ще бъде затворено за подмяна на терена след двата големи концерта, които предстоят. Футболната централа е била своевременно информирана за плановете на “Национална спорта база”, която управлява стадиона, но не обърнала внимание на ситуацията.

Така първото вечно дерби този сезон може да се изиграе на “Георги Аспарухов” без агитката на ЦСКА, а следващото - без тази на “Левски”.

По принцип има такава идея отдавна заради сблъсъците на феновете. Така се действа в съседна Гърция, където гостуващите запалянковци са изолирани от мачовете на любимците си. Това обаче не реши много проблема, защото боевете се пренесоха в залите по волейбол и баскетбол.

У нас обаче баскетболният ЦСКА излезе от картата след безумните промени в Закона за хазарта, приети от депутатите на предния парламент. “Левски” също е на ръба, като Тити Папазов търси някой спонсор и също може да се откаже, въпреки че подаде заявка за шампионата.

Във волейбола пък отдавна приеха гръцкото правило, особено заради състоянието на зала “Тодор Симов”, която се води държавна и е единствената за ЦСКА.

“Знам в какъв клуб пристигам и какви очаквания има. Знам каква слава има в миналото. Знам, че футболът и ситуацията се променят. Смятам, че мога да съм този мост между миналото и бъдещето. Не искам да говоря пред вас с някакви суперлативи, искам да съм реалист. Наясно съм, че футболът е много променлив. Ръководството работи усилено да ми помогне да постигнем своите цели”, заяви наставникът на ЦСКА Томислав Стипич на пресконференция преди мача с “Лудогорец”. Това стана по повод на думите му, че тимът ще се бори за топ 5 на класирането, което вбеси привържениците му.

Дори от фейсбук страницата на “Сектор Г” призоваха хората от клуба, които отговарят за връзките с обществеността, да обяснят на треньора все пак къде е попаднал.

Един от лидерите на агитката Росен Петров-Животното пък пусна как, след като поема един от най-разбитите отбори на ЦСКА, Димитър Пенев си намества очилата и заявява, че друга цел освен титла и купа за “червените” не съществува.

“Най-позитивното нещо за първия мач ще е феновете ни да гледат изцяло 90 минути пред телевизорите. Ако през всичките минути останат пред телевизора, а не отиват да си вземат нещо за хапване или да се разсейват - това ще е позитивното нещо за нас”, допълни Томислав Стипич. “Червените” са без публика в Разград заради наказание от миналия сезон. По същата причина ще пази Иван Дюлгеров, а не Густаво Бусато.

“Имаме разработени конкретно профили за състезатели - единият тип са бързи състезатели, които могат да играят един на един, а другият е футболист, който може да вкарва голове и има такова мислене”, каза още Стипич за това какво се търси още.

“Това е ново начало. Под “ново начало” не визирам само себе си, но и хората в клуба. Имаме правилните хора на различните позиции, които си вършат добре работата, и ще се борим докрай да донесем успеха на ЦСКА, който е имал”, каза още той.

“Опитвам се да бъда себе си и приземен, но ще казвам на моите играчи, че всеки мач трябва да се борят за трите точки, ако не могат, трябва да се борят за точка. Ако и това не могат, поне да покажат, че дават всичко, което имат”, заяви Стипич.

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>