Митниците и Комисията за защита на потребителите ще ни пазят от опасни ментета

18.07.2024 19:14
Директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и председателят на комисията Мария Филипова подписаха меморандум за сътрудничество.

обединяват сили, за да предпазват потребителите от опасни ментета. Директорът на Агенция "Митници" Георги Димов и председателят на комисията Мария Филипова подписаха меморандум за сътрудничество. 

Двете институции възнамеряват да повишат сътрудничеството си във връзка с въвеждането на пазара стоки от трети страни, за които са определени изисквания за безопасност и удостоверяване на съответствието им с действащото национално законодателството и това на ЕС. 

Митниците и комисията ще провеждат съвместни дейности, а меморандумът ще доведе и до нова инструкция за взаимодействие между двете институции и взаимно съдействие при обмен на данни и анализи.

Други от От страната и света

Въпреки сивото време, фестивал "КвАРТал" си остана цветен (Снимки)

Въпреки лошото време, настроението на фестивал "КвАРТал" не беше помрачено. Днес беше вторият ден от събитието, а темата на фестивала е "Духът на стара София"

Невероятните възможности на патладжана

Историята му започва преди 2000 години в Азия Патладжанът има дълга и интересна история, която започва в Азия. В Индия е бил култивиран още преди 2000 години

Почина Микаела ДеПринс - най-младата прима балерина в театъра на Харлем (Видео)

Балерината Микаела ДеПринс, сираче от Сиера Леоне, осиновена в САЩ, почина на 29-годишна възраст. Това съобщи АФП, позовавайки се на публикация в инстаграм, подписана от екипа на танцьорката

ПП с младежка структура, Кирил Петков им подари дърво, за да се учат как да расте държавата

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП)

Нова версия за катастрофата с двама загинали пилоти - неправилни команди

Обезопасяват допълнително мястото на катастрофата, тъй като самолетът е бил с въоръжение Черната кутия и документите за полета, при който загинаха старши лейтенант Венцислав Дункин и майор Петко

>