Капитанът на яхтата с наркотици за 1,2 млн.лв. замеси името на брата на бившия депутат Бачийски

18.07.2024 18:27 Тони Щилиянова

Той: Това е абсурдно, брат ми Петко е продал лодката преди 1 г., няма нищо общо с арестуваните

Задържаният румънец  Еуджен Харациу съден у нас за  фалшиви пари, в Германия и Италия го разследвали за финансови измами

Задържаният на яхтата с наркотици за 1,2 млн. лв. Вангел Паксимов от Поморие, е признал, че е бил нает да пренесе дрогата в Турция, стана ясно по време на делото за мярката му за неотклонение в Бургаския окръжен съд по-рано днес.

По данни на неговия адвокат Веселин Анестиев, 35-годишният помориец е съдействал на полицията. 

"В своите обяснения Вангел казва, че е бил убеждаван от Гено и Петко Бачийски да пренесе този товар. Той е бил в съзнанието си какво пренася, казали са му, че "няма да се лежи".

Това пък обясни адвокат Димитринка Радева, защитник на втория задържан на яхтата - румънеца Еуджен Харациу. Той самият отказва да дава обяснения на този етап. Според защитата му Еуджен наел яхтата, тъй като бил поканен на парти в Истанбул и нямал нищо общо.

Посоченият от Вангел Петко Бачийски  е брат на бившия депутат от ПП-ДБ Константин Бачийски. Пред "24 часа" доскорошният народен представител заяви: "Брат ми няма нищо общо със случая. Той е почтен човек с почтен бизнес. Продава лодки, продал е и тази, но преди 1 г. и то  с нотариален договор. Какво правят после клиентите, на които продава лодки, той няма как да знае и да носи отговорност", каза Константин Бачийски.

Според запознати Вангел се съгласил да прекара пратката с наркотици, тъй като бил притиснат финансово, имал дългове, разкриха запознати пред "24 часа". Младият мъж от малък се занимавал с лодки, имал капитанско право и отскоро работел за двамата мъже, които го наели за плаването до Истанбул.

Според наши източници в основата на трафика бил румънецът  - криминално проявен, известен на европейските служби да сигурност. В България той  е бил съден за фалшифициране на пари, а в Германия и Италия за финансови престъпления, довериха осведомени.

Други от От страната и света

Въпреки сивото време, фестивал "КвАРТал" си остана цветен (Снимки)

Въпреки лошото време, настроението на фестивал "КвАРТал" не беше помрачено. Днес беше вторият ден от събитието, а темата на фестивала е "Духът на стара София"

Невероятните възможности на патладжана

Историята му започва преди 2000 години в Азия Патладжанът има дълга и интересна история, която започва в Азия. В Индия е бил култивиран още преди 2000 години

Почина Микаела ДеПринс - най-младата прима балерина в театъра на Харлем (Видео)

Балерината Микаела ДеПринс, сираче от Сиера Леоне, осиновена в САЩ, почина на 29-годишна възраст. Това съобщи АФП, позовавайки се на публикация в инстаграм, подписана от екипа на танцьорката

ПП с младежка структура, Кирил Петков им подари дърво, за да се учат как да расте държавата

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП)

Нова версия за катастрофата с двама загинали пилоти - неправилни команди

Обезопасяват допълнително мястото на катастрофата, тъй като самолетът е бил с въоръжение Черната кутия и документите за полета, при който загинаха старши лейтенант Венцислав Дункин и майор Петко

>