Пожарът в Димитриево тръгнал от запалени гуми в двор

18.07.2024 18:23
Пожарна СНИМКА: Архив

Извършителят на пожара в село Димитриево е заловен от полицията, съобщи кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. "Шест екипа на противопожарната служба участваха в потушаването на пожара в Димитриево, спрян е фронтът и към село Осларка, накъдето огънят се е насочил. Към 17:00 часа, пожарът, изгорил 12 двора в селото, е изгасен ", добави той и благодари на екипите за действията.

Според първоначалната информация мъжът е запалил в двора си гуми, без да се съобрази с обстановката, в резултат на което огънят се е разрастнал и е обхванал над дванадесет къщи, като към момента четири от тях са били обитаеми.

На място дойде и областният управител на област Стара Загора Методи Марков, съобщават от община Чирпан на фейсбук страницата си.

Осем селскостопански машини от близките земеделски кооперации правят просеки. Няма пострадали хора. Обстановката постепенно се нормализира.

БТА припомня, че по-рано днес пожар избухна в село Димитриево, община Чирпан. 

 

Други от От страната и света

Въпреки сивото време, фестивал "КвАРТал" си остана цветен (Снимки)

Въпреки лошото време, настроението на фестивал "КвАРТал" не беше помрачено. Днес беше вторият ден от събитието, а темата на фестивала е "Духът на стара София"

Невероятните възможности на патладжана

Историята му започва преди 2000 години в Азия Патладжанът има дълга и интересна история, която започва в Азия. В Индия е бил култивиран още преди 2000 години

Почина Микаела ДеПринс - най-младата прима балерина в театъра на Харлем (Видео)

Балерината Микаела ДеПринс, сираче от Сиера Леоне, осиновена в САЩ, почина на 29-годишна възраст. Това съобщи АФП, позовавайки се на публикация в инстаграм, подписана от екипа на танцьорката

ПП с младежка структура, Кирил Петков им подари дърво, за да се учат как да расте държавата

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП)

Нова версия за катастрофата с двама загинали пилоти - неправилни команди

Обезопасяват допълнително мястото на катастрофата, тъй като самолетът е бил с въоръжение Черната кутия и документите за полета, при който загинаха старши лейтенант Венцислав Дункин и майор Петко

>