БСП вкарва в бюджетна комисия предложения за купуване на техника срещу пожарите

18.07.2024 11:30 Павлета Давидова
Атанас Зафиров е временен председател на БСП до провеждането на избор на лидер, а Борислав Гуцанов (вляво) оглави групата в НС.

Ще внесем в бюджетната комисия предложение за допълнителни средства за техника, консумативи и компенсации на пострадалите.

Това обяви в парламентарните кулоари временния председател на БСП Атанас Зафиров във връзка с тежката ситуация, породена от бушуващите в страната пожари.

Нужни са спешни мерки, настоя той. 

Социалистите настояват още МРРБ да си изпълни поетите ангажименти към общините и да осигури средства, а където договорите не са подписани - да бъдат, защото това допълнително създава дезорганизация.

Зафиров повтори и тезата си, че БСП са готови на диалог за съставяне на кабинет. "Всички вчера декларирахме готовност за диалог. Отидохме, говорихме, че това са важни неща, имат нашата подкрепа", коментира той законодателната инициатива на ПП-ДБ и антикорупционните мерки. "Но трябва да и ма последователни политики. Не може само това да е темата, в момента има далечпо-важни теми пред българското общество", настоя временният лидер на БСП. 

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>