"Възраждане" иска оставки заради пожарите, не вижда кабинет в това НС

18.07.2024 10:48 Павлета Давидова
Костадин Костадинов КАДЪР: bTV

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев (служебният премиер - бел. ред. и Калин Стоянов (вътрешният министър - бел ред.) трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Той благодари на пожарникарите за работата им, но попита къде е армията. "Защо не се поиска помощ от нашите съюзници-разбойниц, къде блеят 5000 чужди войници, които са в България. Помните ли, че преди 3 г. дойде руски самолет да ни помага", попита още Костадинов. 

От "Възраждане" не вярват, че Радев ще им връчи третия мандат, защото е "натовски генерал".

Не виждат и вариант за правителство в това НС. Не излизат сметките за кабинет - вече нямало 125 депутати, преди изборите толкова обещавали да не участват в правителство с ГЕРБ и ДПС. След като 6 от хората, които са верни на Ивелин Михайлов, отказали да подкрепят правителство с втори и трети мандат. "Възраждане", ПП-ДБ, БСП, ИТН и "тъй нареченото "Величие" бяха изброени от Костадинов като антигерб и антидпс опцията, която се очертавала преди.

"Чисто математически не е възможно вече да има правителство. Математически теоретично излизаше преди седмица. Сега не излиза. Очевидно е, че отиваме на нови избори", каза той.

                                                                                                                                                                             

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>