Червените в Търново срещу опитите на Нинова да блокира смяната на върха в БСП

18.07.2024 09:42 Дима Максимова
Общинският съвет на БСП във Велико Търново застана зад новото партийно ръководство с нарочна позиция

"Общинският съвет на БСП- Велико Търново заявява пълно доверие към ръководството на БСП след оставката на председателя Корнелия Нинова". Такава позиция гласуваха почти единодушно търновските социалисти. На заседанието на 17 юли само двама от членовете на общинското ръководство са се въздържали. В червените редици тълкуват декларацията като "първия подложен крак на Корнелия Нинова в опитите й да блокира смяната на върха в БСП и да делегитимира новото ръководство". 

"Безусловна е нашата подкрепа на предприетите неотложни и оздравителни стъпки към организационното укрепване и консолидация на партията, обединяване на лявото политическо пространство и преустановяване на зловредната конфронтация с президента Румен Радев", посочват от търновския актив. В старата столица смятат, че новото ръководство трябва да получи шанс за реализация на предначертаните мерки, "като единствено възможен път за възстановяване на политическото и електорално доверие в БСП и левицата като цяло".

Миналата седмица Софийският градски съд реши да заличи Корнелия Нинова като председател на партията.  Тя подаде оставка след катастрофалния резултат на парламентарните избори на 9 юни.

Националният съвет на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите председател. Именно той бе спуснат за водач на червената листа в Търново на последния вот и стана депутат от региона.

Промяната обаче все още не е вписана в регистъра на политическите партии и се чака обжалване. Така не се знае кой ще подписва листите за новите избори, нито документите за партийната субсидия.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>