Васил Найденов събира столичани в парка - с хитовете си ще открие Sofia Summer Fest

18.07.2024 06:30
Васил Найденов открива феста с голям концерт тази вечер.
Sofia Summer Fest се прави за пети път.

Поредицата от концерти, спектакли и кино стартира днес и ще продължи до 18 септември

С голям концерт на легендата на българската музика Васил Найденов тази вечер се открива Sofia Summer Fest. Петото издание на събитието ще бъде както винаги под открито небе в Южен парк II (на поляната зад музея “Земята и хората”).

Поредицата културни прояви ще продължи до 18 август. На следващия ден обаче ще започне продължение на летния фестивал - Underground Edition, което ще върви на откритата сцена “Чистилището” и ще продължи до 18 септември.

След концерта на Васил Найденов, който със сигурност ще донесе много емоции на публиката, програмата на Sofia Summer Fest продължава с много театър, stand-up комедии, кино и разнообразни преживявания за най-малките.

Списъкът със заглавия в театралния афиш стартира утре със спектакъла по едноименния сериал “Ало, ало”. На следващия ден на сцената ще се съберат Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов в постановката “От всички страни”. Преди това в съботната сутрин от 10 часа ще има и детска пиеса - “Червената шапчица”.

В неделната вечер, на 21 юли, публиката ще се забавлява с концерт-спектакъла “Бай Рок” по идея и текст на Филип Аврамов. Заедно с него пред публиката ще излязат Калин Вельов (барабани), Цветан Андреев (китара), Михаил Шишков (клавир) и Марияна Добрева-Велева (бас китара). А зрителите ще чуят изцяло авторски парчета и

фолклорни мотиви с рок аранжименти

В театралната програма на Sofia Summer Fest посетителите ще могат да видят още много от любимите си актьори в редица представления. Сред тях е и изключително популярното “Това не го казвай” с Теодора Духовникова и Захари Бахаров, за което билетите обикновено свършват с месеци напред. Ще се играят също “Жена ми се казва Борис”, “Баща ми се казва Мария”, “Игра за двама” с Александър Кадиев и София Бобчева, “Заклеваш ли се в децата?” с Весела Бабинова и Владимир Зомбори, “Горката Франция”, “Сватба със закъснител” и много други.

Концертите ще продължат с Керана, която ще посрещне рождения си ден на 28 юли заедно с групата си “Керана и космонавтите” на сцената на летния фестивал. Участието ѝ е за трета поредна година. За любителите на stand-up комедиите в програмата влизат шоутата “Златните момчета” с Капитана, Кючуков и Донски, както и “София срещу провинцията” на Inside Joke Stand Up.

И тази година Sofia Summer Fest отново ще има

специална програма за деца всеки уикенд

В нея най-малките посетители и техните родители ще могат да гледат куклени и игрални детски постановки всяка събота и неделя от 10,00 и от 11,30 ч.

В рамките на събитието това лято ще се състои и първото издание на “Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино”. В програмата му са включени заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя от 16,00 ч, а входът е свободен за лица до 18 години.

Втората част на фестивала - Sofia Summer Fest Underground, която тръгва на 19 август, ще покаже още много концерти, театрални постановки, stand-up комедии и прожекции пак под открито небе. Програмата все още не е завършена, но със сигурност на сцената на “Чистилището” столичани и гостите на София ще могат да видят любими български певци, музиканти, актьори и комедианти.

Други от Възход и падение

Мариета Николаева с медал от наградите “Еми”

Разследващият журналист Мариета Николаева и операторът Таси Асенов от Нова тв получиха медали на церемонията по връчването на награди “Еми”. За първи път българска медия беше номинирана за приз в

Джон Малкович отново у нас, но много по-евтино

Само 120 зрители ще могат да гледат Радина Кърджилова като Медея Джон Малкович отново идва в Народния театър, но този път много по-евтино! На съвсем достъпни цени ще бъдат билетите за дългоочаквания

50 Cent снима документалeн сериал за извращенията на рапъра Пи Диди

Това е сложен разказ, обхващащ десетилетия Netflix продуцира документална поредица на Къртис "50 Cent" Джаксън, в която ще се разкаже за обвиненията в сексуален трафик

Синовете на Боб Марли тръгнаха на турне за първи път от 20 години (Видео)

Синовете на Боб Марли са на турне за първи път след двайсет години, съобщи АП.  Петимата братя Марли - Зиги, Стивън, Джулиан, Кай-Мани и Деймиън, припомнят наследството на баща си с турнето Marley

Четвъртокласник намери и върна телефона на рапъра 100 кила в Бургас (Снимки)

Четвъртокласникът Александър Коев намери изгубен телефон на музикален фестивал в Бургас, който се оказа, е принадлежи на рапъра 100 кила. За това съобщиха от ОД на МВР-Бургас във фейсбук страницата

>