"Ботев" (Пд) продаде младежки национал на елитен тим от Италия

17.07.2024 15:27 Румен Златански
Димитър Палазов вече ще играе в Италия.

18-годишният юноша на "Ботев" (Пловдив) Димитър Папазов е продаден на италианския елитен тим "Болоня", съобщиха от управата на "жълто-черния" клуб. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия отбор на „канарчетата".

Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С „жълто-черния" екип бранителят има и едно попадение. Освен това той изигра и още 13 двубоя за дублиращия тим на „канарчетата" в Югоизточната Трета лига.

Силните игри на Димитър  му осигуриха и мачове за младежките гарнитури на България. През сезон 23/24 той дебютира за младежкия национален тим, като за родината си защитникът вече има участия в състава до 18- и до 20-годишна възраст.

Междувременно "Болоня" изпрати изключително силен сезон 23/24. Новият отбор на Папазов завърши миналата кампания на 5-о място в Серия А, с което си осигури и дебютно участие в групите на Шампионска лига.

За "Ботев" пък това е и поредният силен трансфер на юноша на клуба. По-рано през настоящия летен трансферен прозорец вратарят Стефан Смъркалев беше продаден на немския елитен "Вердер" (Бремен).

Други от Футбол

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен. "Който не си върши работата, ще бъде сменен"

Илиан Илиев продължава без загуба, взе втора победа с националите - 1:0 над Северна Ирландия в Пловдив

България победи с 1:0 Северна Ирландия във втория си мач от Лигата на нациите, като победния гол вкара Кирил Десподов в 40-ата минута. Двубоят от Група 3 на Лига С се игра на стадион „Христо Ботев" в

>