Над 9000 дка вече обхвана огненият ад край Отец Паисиево, бушува на три фронта (Снимки)

17.07.2024 11:18 24 часа Пловдив онлайн
Над 9000 декара край Отец Паисиево вече са опожарени.
Доброволците са основното ударно звено в битката с пламъците.
Шефът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов е на място.
Над 200 души се борят с пламъците в Карловско и Калояновско.

Огненият ад край калояновското село Отец Паисиево вече е опустошил над 9000 декара и обхваща все повече горски масиви, съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева. Снощи 30 вили вече изгоряха и пламъците се разрастват на няколко фронта, обхващайки нови територии.

10 пожарни с екипа от цялата област, доброволци и десетки горски служители продължават битката днес. Общо 200 души са на терен в невралгичните точки. На място са директорът на пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, областният управител проф. Христина Янчева и кметът на община Калояново Младен Кичев, които са в Кризисния щаб.

В гасенето участват 61 Стрямска бригада, 91–ви механизиран батальон от Пловдив,  всеки момент се очаква да се включи и Четвърти артилерийски полк в Асеновград по искане на областния управител.

В самото Отец Паисиево огънят е овладян, но пожарът върви на три фронта. Както по–рано информирахме, стихията застрашава карловското село Пролом, калояновското Бегово и брезовското Сърнегор. Днес основната задача е да се правят просеки и да не се допусне пожарът да стигне до селата, определи Кризисният щаб.
Взе се решение частичното бедствено положение в община Калояново да бъде удължено. Предстои да бъде обявено такова и в община Карлово. И днес хеликоптер участва в гасенето.

Други от Регион

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан

Няма пострадали, има материални щети по локомотива, който се е запалил до Чирпан след 9 часа днес, каза кметът Ивайло Крачолов, който бе на гарата заедно със  зам

Майор Петко Димитров и старши лейт. Венцислав Дункин са посмъртно повишени във военно звание

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно са повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември 2024 г

22-годишен отне предимство в Мадан, блъсна кола - пострадаха шофьор и дете

12-годишно дете и по-възрастен пострадаха при катастрофа на ул. "Перелик" в Мадан. 22-годишен шофьор на БМВ „325" не пропуска движещият се на път с предимство Фолксваген „Голф"

17-годишен преби младеж в Асеновград

Пострадалият е с травма на главата Непълнолетно момче попадна в полицейския арест за причинена телесна повреда, съобщиха от МВР. Минути преди 20 ч. снощи младеж се оплакал в Районното управление в

Показаха как политат загиналите военни летци Дункин и Димитров (Видео)

Министерството на отбраната се прости със загиналите летци с видео "Почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

>