Продължава борбата с пожарите в цялата страна

17.07.2024 07:29
1200 декара сухи треви са изгорели при вчерашния пожар в Монтанско

Големият пожар край Стара Загора беше овладян. Частичното бедствено положение обаче остава в сила. Тази сутрин се събират доброволци, които да помогнат, както и тежка техника от „Асарел Медет".

През нощта по целия периметър на пожара останаха дежурни екипи, които ще следят огънят да не се разрасне. Други десетки огнеборци, доброволци и военни останаха на терен, за да пазят гората над Стара Загора. 

Днес отново се очаква доброволци да помагат на пожарникарите, а целта им ще бъде пламъците да бъдат овладени в един периметър и там огънят да бъде изцяло погасен.

Шести ден след пламването на най-големия пожар – този в Хасковска област, все още има отделни огнища, които тлеят. И тази нощ на терен останаха десетки пожарникари.

Големият горски пожар в Сакар обхвана над 100 000 декара. В момента е локализиран. Другият пожар, който се разви в Симеоновградско, бе спрян на метри от последните къщи на село Константиново.

На територията на Хасковска област и днес е в сила най-високата степен на опасност от пожари.

Бедственото положение в общините Тополовград, Ивайловград и Свиленград все не е отменено.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>