"Тик ток" звездата Бела Брейв почина на 10-годишна възраст

16.07.2024 17:17 Румина Тодорова

"Тик ток" звездата Бела Брейв е починала на 10-годишна възраст от комбинация от редки здравословни проблеми.

Майката на момиченцето споделя за смъртта й  публикация в "Инстаграм". Кайла потвърди смъртта на дъщеря си на 15 юли, седмица след като тя беше поставена в медикаментозна кома.

Бела стана хит в социалните мрежи, след като показа ярката си индивидуалност, а родителите ѝ Кайла и Лайл документираха животозастрашаващите ѝ здравословни предизвикателства.

Според канадската радиостанция CJME Бела е родена с три редки заболявания, включително джудже, болест на Хиршпрунг и тежък комбиниран имунодефицит и други здравословни проблеми.

Бела - родена като Изабела Томсън - е имала усложнения от белодробна инфекция. Преди да изпадне в кома, Кайла пише, че на 9 юли Бела е била интубирана в интензивното отделение. На следващия ден тя споделя с последователите си, че семейството им е получило лоши новини за състоянието на Бела, пише Independent.

„Най-добрите от най-добрите ни казваха, че изглежда много зле. Но аз запазих приповдигнато състояние на духа, докато не чух колко малко надежда е останала, за която можем да се хванем", пише тя. „Наблюдаваше се бързо влошаване на състоянието на белите дробове на Бела, подобно на фиброза. Смятат, че това може да е имунна реакция."

Тя продължи: „Не знаят защо се случва толкова бързо. Единственият вариант, който им остава, за да помогнат на белите ѝ дробове да заработят отново, са големите дози стероиди. В момента сме на втория ден от тях, а третият ден ще ни даде повече информация за това колко скоро бихме могли да видим подобряване на белодробната ѝ функция."

„Бела е в медикаментозна кома. Тя е стабилна и това само по себе си е подобрението за момента", добави тя, като отбеляза, че двамата със съпруга й се опитват всячески да я утешат по време на изпитанието. „Двамата с Лайл разговаряме с нея, пускам й музика и й четем всички картички, писма и съобщения, които всички вие изпращате. Молим се и вярваме, че сме спрели атаката на фиброзата върху белите й дробове."

За съжаление, Бела се предаде пред усложненията, което разби сърцето на 7,3 милиона нейни последователи. В "Тик ток" Кайла сподели клипове на Бела, която танцува в лилава рокля на „Never Enough" на Лорен Олред от „Най-великият шоумен". Тя също така сподели сладка публикация на дъщеря си в "Инстаграм".

„Нашето смело момиче остави своето наследство тук, на земята, за да танцува по златните улици", написа Кайла в публикацията си в "Инстаграм". „Бела премина мирно в ръцете ни. Моля, запазете името й на устните си, спомените за нея живи, а смелостта й - в сърцата си".

Тя добави: „Моля, споделете с нас всяка подробност за това как тя се е докоснала до живота ви или ви е държала смели. Бела би искала да запомните: Бог е любов, бъдете смели."

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>