Стрелба по време на митинг на Тръмп, той сам напусна сцената в кръв. Има и загинал? (Видео 18+)

14.07.2024 07:22
Охранители около Доналд Тръмп. Снимка: Асошиейтед прес

Бившият президент на САЩ е добре

Стрелба, вероятно със загинал, се разигра по време на митинг на Доналд Тръмп в Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. От нейни кадри се вижда как той има кръв по ухото, но размахва юмрук, пише БТА. 

На видео се виждат и снайперисти на покрива в близост до сцената, на която е стоял кандидатът за президент, когото най-вероятно ще издигнат  републиканците. 

Тръмп е в безопасност, обяви Сикрет сървис след стрелбата. Оттам посочиха, че са приложени мерки за защита. 

В съобщение в платформата „Екс" Сикрет сървис информира, че води активно разследване.

В изявление от предизборния щаб на Тръмп бе съобщено, че той е добре, след като бе изведен бързо от сцената на митинг в Бътлър, Пенсилвания, заради както изглежда изстрели, които се чуха в тълпата, информира Асошиейтед прес.

"Президентът Тръмп благодари на правоохранителните органи и на служителите, които реагираха първи, за бързите им действия по време на това отвратително деяние", се казва в изявление на говорителя Стивън Чунг. "Той е добре и в момента се преглежда в местно медицинско заведение. Повече подробности ще бъдат предоставени по-късно".

По информация на органите на реда, цитирана от CNN, стрелецът е бил "неутрализиран". Според "Вашингтон пост" има и друг загинал, а един е в тежко състояние. 

Президентът на САЩ Джо Байдън е информиран за събитията, станали на митинга, предадоха световните информационни агенции, като се позоваха на изявление на Белия дом.

Байдън посочи в изявление, че е "благодарен да чуе, че той е в безопасност и се справя добре“. 

„Моля се за него и семейството му и за всички, които са били на митинга, докато очакваме по-нататъшна информация", посочи президентът на САЩ.

Байдън добави: "Джил и аз сме благодарни на Сикрет сървис за това, че го отведоха на безопасно място. Няма място за подобен вид насилие в Америка. Трябва да се обединим като нация, за да го осъдим"

.

Други от От страната и света

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

Васил Терзиев: Новият главен архитект на София трябва да бъде избран прозрачно

Новият главен архитект на София трябва да бъде професионалист с ясна цел - да развива града ни, способен да комуникира ефективно с професионалните и браншовите организации, бизнеса и гражданите

>