Дъщерята на Бил Гейтс познавала Пол Маккартни още преди да се влюби във внука му

13.07.2024 16:00 Павлина Трифонова
Фийби и Артър чакат второ дете.
Бил Гейтс с първата си внучка Снимка: инстаграм

Фийби и Артър се срещат от няколко месеца, но потвърдиха връзката си след нейното дипломиране

Две от най-известните фамилии в света на големите пари и музиката са напът да се обвържат още по-здраво. Най-малката дъщеря на основателя на “Майкрософт” Бил Гейтс - Фийби, разкри, че е в любовни отношения с най-големия внук на легендарния бийтълс Пол Маккартни – Артър.

21-годишната красавица направи това със серия от снимки от своето дипломиране, които сподели с американското лайфстайл списание Nylon. На една от тях се вижда как тя е в бяла рокля и боса, докато той я носи на гръб. Надписът под нея е: “Моето гадже Артър ме превозва след церемонията”. На друга двамата позират прегърнати, а закачливото послание е: “Когато си с Артър, се изтупваш добре”.

В средата на юни Фийби Гейтс завърши биология в Станфордския университет, но още

по време на следването си се

насочи към модната индустрия

Заедно със съквартирантката си София Киани разработи интернет платформа за устойчиви модни технологии. Марката Phia все още не е стартирала напълно, но вече успя да си осигури сътрудничество с известната дизайнерка Стела Маккартни за изработването на колекция от чанти в чест на женската асоциация по тенис в САЩ. Дъщерята на Пол Маккартни е леля на Артър, но не той ги запознава.

Оказа се, че бившата съпруга на Бил Гейтс - Мелинда, и дизайнерката са добри приятелки от години. “Още като дете питах мама дали мога да се срещна със Стела, която ми изпращаше малки подаръци и писма, но се случи чак когато станах студентка и отидох на стаж в британското издание на Vogue”, разказа преди време Фийби Гейтс. Тя призна, че усеща някаква голяма връзка между двете заради подобните им истории на дъщери на известни личности, които преследват собствените си мечти. “Чувствам се така вероятно заради факта, че не искаме да бъдем определяни от фамилията си, а да докажем себе си”, обясни дъщерята на Бил Гейтс.

Тя се запознава с доста членове от фамилията на Пол Маккартни още преди да стане гадже с един от неговите внуци. Смята се, че любовният ѝ роман с Артър Доналд е от близо година, но първоначално държи да го пази в тайна. Причината са негативни реакции в интернет, с които се сблъсква при предишната си връзка със свой чернокож състудент.

За разлика от Артър, Фийби Гейтс е много активна в социалните мрежи. Има хиляди последователи в тях и редовно споделя мнения по глобални проблеми като опазването на околната среда и правата на жените. Точно тя загатна първа, че двамата може да са двойка, пускайки тяхна снимка пред Айфеловата кула миналия октомври. След това съмненията се засилиха, когато се появиха заедно в Ню Йорк.

Сега Фийби използва дипломирането си, за да отговори на повечето въпроси, които ѝ се задават напоследък. Тя разкри, че е ускорила следването си и е завършила само за три години. Едната причина е, че иска да се посвети напълно на бизнес начинанието Phia. Втората е, че майка ѝ Мелинда е била поканена да изнесе традиционното мотивиращо обръщение тази година към студентите в Стандфордския университет. “Да се дипломирам рано, за да я гледам как го прави, беше сбъдната мечта.

Мама е голямо

вдъхновение за мен

и съм ѝ толкова признателна за грижите и подкрепата”, каза дъщерята на Бил Гейтс. Благодари и на баща си, че е бил до нея в този специален момент.

Мелинда и Бил Гейтс се разведоха през 2021 г. след 27-годишен брак. Двамата обещаха да продължат със съвместната си филантропска дейност, но в началото на юни тя се оттегли от ръководството на общата им фондация. Решението ѝ беше изненадващо, тъй като организацията е сред най-мощните донори в общественото здравеопазване. Харчи милиарди долари всяка година за инициативи, насочени към изкореняване на инфекциозни болести, намаляване на бедността и борба с изменението на климата. “Не взех лесно това решение и изключително се гордея с основата, която Бил и аз изградихме заедно”, написа Мелинда. Добави, че съгласно споразумение с бившия си съпруг сега тя ще разполага с допълнителни 12,5 млрд. долара за собствената си благотворителна дейност за защита правата на жените.

“Следващата глава започва сега. Последна прегръдка с мама, която ни напомни днес, че можем да насочим страстта на нашето поколение към действителна промяна”, написа Фийби под една от снимките с Мелинда Гейтс от своето дипломиране.

Макар баща ѝ да е един от най-богатите хора в света със състояние от над 130 млрд. долара, той държи и трите му деца да разчитат на собствените си възможности и да следват свой професионален път. Затова и харчи голяма част от богатството си за благотворителност. Същото прави и бившата му съпруга, чието лично състояние се оценява на 11,3 млрд. долара.

По сходен начин е възпитаван и 25-годишният Артър Доналд. Той е най-големият син на фотографката Мери Маккартни и телевизионния продуцент Алистър Доналд. Завършва Лондонския университетски колеж, след което отива да учи история в Йейлския университет. Започва да стажува в американски фирми за рисков капитал и става финансов анализатор. Държи се настрани от социалните медии и светлината на прожекторите, но невинаги успява да избегне публичното внимание. Преди медиите по света да започнат да се занимават с любовните му отношения с Фийби Гейтс, имаше интерес към него

заради романтична

връзка с Ава Филип,

дъщерята на актьорите Рийз Уидърспун и Райън Филип. За дядо си Пол Маккартни никога не е говорил публично, но той пък веднъж разкри в интервю, че обожава да прекарва с осемте си внуци. Винаги ги взема по време на летните им ваканции. Обичат да танцуват, слушат музика и да гледат футбол заедно.

Основателят на “Майкрософт” отново ще става дядо

Най-голямата дъщеря на Бил Гейтс съобщи, че пак е бременна, след като преди 16 месеца роди дъщеря си Лейла. 28-годишната Дженифър се омъжи за 33-годишния състезател по езда Найел Насар преди три години. Двамата предпочитат да живеят във ферма. Точно от там бяха и снимките на Дженифър, които тя публикува с наедряващото си коремче и своята прохождаща дъщеря.

Въпреки родителските задължения тя успя да довърши и следването си по медицина. “Беше вихрушка от учене, изпити, късни нощи, сълзи, дисциплина и много моменти на съмнение в себе си, но върховете със сигурност надделяха над пропаданията през последните 5 г. Дълбоко съм благодарен за това преживяване и съм толкова задължена на моите преподаватели, ментори, приятели и семейство за безкрайната им подкрепа по пътя”, написа Дженифър в социалните мрежи при дипломирането си.

Баща ѝ също побърза да коментира нейните мисли. “Това, което постигна днес и всеки ден, който те водеше към това, е невероятно постижение”, написа Бил Гейтс.

Други от Възход и падение

Нова мания! Испанците търсят любовта с ананаси в хранителен магазин

Търговци се оплакват от "лапите на кампанията", защото предизвиква хаос Може ли с един ананас да намерите любовта на живота си? Да, ако сте в Испания

Науката е слънчоглед, каза Любен Дилов-син и изпрати внучка си на училище

Снимки от първия учебен ден публикуваха още Радина Кърджилова и Орлин Павлов  "Напред, науката е ...слънчоглед! Човекът, мила внучке, се различава от чайника по това

Топмоделът Бианка Балти: Имам рак на яйчниците, порaзил е и други органи

Италианският топмодел Бианка Балти обяви сензационно, че е била оперирана спешно от рак на яйчниците в трети стадий. Бианка съобщи това в публикация от няколко снимки в инстаграм

След молбата за развод Дженифър Лопес и Бен Афлек се целуват на обяд в Бевърли Хилс

Дженифър Лопес и Бен Афлек са видени да се „целуват" и „държат за ръце" по време на семеен брънч в събота, 14 септември. Наистина неочаквана новина, като се има предвид

На 16 септември рожден ден имат

Илхан Кючюк, евродепутат, зам.-председател на ДПС, съпредседател на Алианса на либералите и демократите в Европа Николай Гигов, бизнесмен Мариана Николова

>