Починал е дядото на Митко, помлян от горски с мерцедес край Боровец, отложиха делото

11.07.2024 16:31 Цветелина Танкинска
Подсъдимият Иван Виденов (вляво) на път към съдебната зала.

Липса удостоверение за наследници и смъртен акт за кончината на дядото на 20-годишния Димитър Дойнов, който беше помлян в ранната утрин на 17 април 2022 г. на пътя Боровец-Самоков, спъна делото за ужасяващата катастрофа. На разпоредителното заседание Софийски окръжен съд не даде ход по същество, тъй като адвокат Емануил Йорданов, повереник на родителите на младежа - Христина и Димитър Дойнови, не е представил документи за това, че дядото е починал.

Те са необходими, тъй като близките на жертвата може да бъдат конституирани като граждански ищци.

Обвиняем за инцидента е Иван Виденов от Самоков, служител на горското стопанство, който е шофирал под въздействието на алкохол.

"Вината за отлагането на старта на делото този път е в нас - каза пред "24 часа" майката на починалия Димитър - Христина. - Искаме най-тежката присъда, каквато е и нашата до края на живота ни. Той (обвиняемият - бел. ред.) ще лежи в затвор, а сина ми вече е в гроба."

На въпрос дали Иван Виденов е правил опит да се свърже с тях и да се извини за случилото се, Христина споделя: "Откакто се случи катастрофата той не е опитвал да ни потърси, нито в лично качества, нито чрез втори или трети лица. Дори не сме му искали извинението, защото за това, което направи, не смятам, че може да се иска прошка. Един млад човек си отиде без време и вината е само и единствено в него".

На 17 април 2022 г. Димитър и неговият приятел Кристиян били на дискотека в курорта, но не успели да си хванат такси. Тогава Кристиян се обадил на майка си да ги прибере. Момчетата решили да повървят пеша, докато тя пристигне. В един момент, точно до табелката "Боровец", автомобил помлял Димитър. От него слязъл мъж и казал на Кристиян да се приближи. Младежът обаче се изплашил и избягал в гората. Момчето било открито след два часа в шок.

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>