Венилин от Кючука: Какви ли версии не чух, докато стигнем до подсъдимия за смъртта на баща ми

11.07.2024 21:00 Никола Михайлов
Кольо Колев в съдебната зала.

 

Няколко различни и взаимоизключващи се версии кой е пребил до смърт баща му в кв. "Кючук Париж" са били представени пред пловдивчанина Венилин Тоневски.  Неговият баща беше пребит жестоко, в резултат на което почина.

"След дълги перипетии стигнахме до заподозрения, която вече е на подсъдимата скамейка", разказа синът.

Днес в Окръжния съд в Пловдив отново бяха разпитани свидетели по делото срещу 56-годишния Кольо Колев, обвинен в побоя на 64–годишния Тони Тоневски, който издъхна в болница на 14 юли м.г.

Според прокуратурата пребития и Колев често пиели заедно и се карали. На 8 юли м.г. те отново седнали да се черпят в квартално заведение и при поредния скандал по-младият повалил опонента си на земята. Започнал да го налага и рита, като побоят продължил 2 минути. Колев си тръгнал, а Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където се проснал на земята. Случайни хора се обадили на 112 и пострадалият бил откаран в болница. 

За смъртта му съобщи самият Венилин, ядосан, че никой не му е казал какво е станало. Негов приятел полицай го видял случайно и го питал какво става, а мъжът се изненадал, тъй като тогава научавал, че баща му е починал.

"Разбрах подробности за убийството 2-3 дни по-късно. Босаков (собственикът на заведението, където се разиграл боят - б.а.) ми каза няколко версии. Първо, че тийнейджъри са пребили баща ми в парка, после друго и накрая стигна до този господин", обясни Тоневски. Мъжът няколко пъти се обаждал на свидетеля и всеки път получавал нова история. По думите му с баща му се виждали веднъж на месец-два. Тони Тоневски не работил, получавал пенсия. След като майка му починала, започнал да се събира "с по-кофти компания" и с нея запивал често в заведението на Босаков. 

Пред съда днес беше разпитан и 17-годишен младеж, който познавал и двамата участници в скандала. "Кольо беше кондуктор в градския транспорт и колега на леля ми. Тони Тоневски пък е баща на Венци, който ми е голям приятел. Беше много готин човек, черпеше постоянно", разказа той. Той призна, че видял видял боя, но първоначално не казал нищо в полицията, защото се страхувал да не му се случи нещо. 17-годишният каза още, че Колев му показал снимка как Тоневски лежи пребит на земята. 

Съдът прочете и показанията, които младежът е дал пред полицията. Там той не е казал, че е бил свидетел на побоя. Обясни разминаването със страх от саморазправа. По думите му не помни много, понеже имал психически проблем. Затова и адвокатът на Кольо Колев настоя да му бъде направена експертиза, за да стане ясно дали може да свидетелства. 

"Прибирах се от работа към 17 ч. и видях един човек, легнал на земята в парк на ул. "Студенец". Беше по корем, а главата му беше извита на страна, защото имаше бутилка до устата. Около 60-годишен беше. 4 часа по-късно излязох на терасата и го видях, че още е там. Затова се обадих на 112", разказа пред Окръжния съд Спаска Аргирова. По думите ѝ мъжът бил видимо бит. 

След като изслуша свидетелите, съдебният състав начело със съдия Миглена Маркова отложи делото за 7 август. Тогава ще направят опит да призоват последния свидетел от списъка, както и да разпитат отново собственика на заведението. Беше уважено искането за съдебнопсихиатрична експертиза на свидетеля.

Други от От Пловдив

Два курбана дава ГЕРБ утре в районите "Южен" и "Източен" в Пловдив

На 19 октомври, събота, когато православната църква почита паметта на българския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски Чудотворец, структурите на ГЕРБ ще дадат два курбана за здраве и

18 народни танца в подкрепа на № 18 тази вечер в парк „Белите брези" в Пловдив

Празник на българското хоро ще се проведе днес, 18 октомври,  от 18 часа в парк "Белите брези" в пловдивския район "Южен". Организатори са районната организация на ГЕРБ и народният представител проф

Блъснаха пешеходка на бул. "Северен" в Пловдив, задръстването е голямо (Обновена)

Пешеходка е била блъсната на пловдивския бул. "Северен". Инцидентът е станал около 7,30 часа тази сутрин близо до кръговото кръстовище при моста на Адата

Кметът Димитров и депутатът Георгиев изпълниха задача на Борисов за Пловдив

Министерството на културата е дало картбланш за разкритата археология под Бетонния мост и така жп линиите могат да бъдат прокарани. Това става ясно от прессъобщение на кандидат–депутатите на ГЕРБ

Пловдивчани заравят тайно на лунна светлина умрелите си домашни любимци (Снимки)

Гробището за кучета и котки беше затворено през 2016 г., не можело да е до мъртви хора Направих нарушение, писаната Меги лежи в двора на бащината ми къща в Скутаре

>