Битият студент на "Градина" за задържания полицай: Щом го видях, разбрах, че е той!

10.07.2024 20:21 Тони Щилиянова
Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранителят (вдясно), който се оказа и полицай, зверски го преби.

В Дебелт, където живее задържаният Христо Петков, са учудени, че се е забъркал в побой

"В момента, в който го видях, разбрах, че това е извършителят. И за секунда не съм се зачудил и ми беше ясно. Посочих го и всички свидетели го посочиха, имахме единодушно решение".

Така битият 19-годишен студент Владимир Радев коментира пред медии разпознаването в РУП Созопол днес, на което е видял задържания полицай Христо Петков, арестуван за побоя над момчето в къмпинг "Градина" в нощта срещу 2 юли.

По-късно тази вечер момчето не отговаряше на телефонни повиквания, а мака му заяви, че по съвет на адвокат няма да говори с медии.

Днес главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев съобщи, че има задържан за побоя и той е полицай от Четвърто РУП в Бургас. Става дума за 21-годишния Христо Петков Иванов от Дебелт, който е в системата на МВР едва от октомври м.г. Той работел като постови в управлението и към този момент отричал да е заработвал допълнително като охрана на събитие в плажно заведение в злополучната нощ.

"Знаем го като добро момче, не е имал някакви прояви. Семейството му е обикновено, бащата е шофьор", каза за "24 часа" кметът на Дебелт Никола Сачанов.

19-годишният студент Владимир Радев, който учи в Холандия, пострада в нощта на Джулая, когато заедно със свои приятели си купил билет от 70 лв. за парти на къмпинг "Градина".

По информация на момчето всичко започнало от съборено парче пица, което подразнило млад мъж, облечен с униформа на охранител. Той ударил шамар на приятеля на Владимир, а той се опитал да го защити. Тогава охранителят ударил студента в лицето с метален предмет, за който се предполага, че е метален бокс. 
Главният секретар на МВР обаче днес не потвърди тази информация.

Предстои разследване да установи какво точно се е случило в нощта срещу 2 юли. То се ръководи от районната прокуратура в Бургас.

По-рано днес от там отказаха информация дали  и кога ще внесат искане в съда за мярка за неотклонение на задържания полицай.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>