В Гърция: Везенков май ще избере НБА пред "Олимпиакос"

10.07.2024 16:07
Александър Везенков Снимка: туитър на "Сакраменто"

Сагата с това къде ще играе Александър Везенков през новия сезон продължава да се заплита. След като всички гръцки медии обявиха, че спортист номер 1 на България ще си тръгне от НБА и ще облече отново екипа на "Олимпиакос", сега в южната ни съседка рязко смениха позицията си. В редица издания се появиха информации, че избраният за най-полезен играч в Евролигата за миналата година е доволен от факта, че новият му тим "Торонто" планира сериозно да го задържи за следващия сезон, което намалява шансовете му да се върне в бившия си отбор в Европа.

Везенков е част от "Торонто" и има договор за още 2 години. Ако иска да си тръгне от канадския тим, той трябва да плати 6,6 млн. евро на отбора от НБА, за да стане свободен агент и да може да премине в "Олимпиакос".

"Предвид уникалната възможност, която би получил в НБА, Александър Везенков обмисля да остане отвъд океана още една година. Перспективата да продължи в Националната баскетболна асоциация би му дала възможност да се утвърди в лигата", пише още koolnews.gr и добавя:

"Да успееш в НБА не е лесна задача, но Везенков вече е показал, че има всичко необходимо, за да го направи. Участието му в отбор като "Раптърс", който инвестира в развитието на играчите си, е отлична възможност за него."

"Оставането в НБА не е само личен избор, но решението би могло да бъде повлияно от съветите и очакванията на семейството и близките му", добавя изданието.

Други от Баскетбол

Бившият баскетболист Иван Друмев почина на 46 години

Бившият баскетболист Иван Друмев почина на 46 години. За тъжната новина съобщиха в официалната страница на баскетболния клуб "Черно море Тича".  "Днес внезапно ни напусна Иван Друмев

Кариерата на Везенков в НБА приключва, ако се завърне в “Олимпиакос”

Ако Александър Везенков се завърне в “Олимпиакос”, мечтата му отново някога да се докосне до най-силното баскетболно първенство - НБА, ще угасне на секундата

В Гърция убедени, че Везенков си иска в "Олимпиакос"

Медиите в Гърция леят дитирамби, тъй като са уверени, че спортист №1 на България в последните години - Александър Везенков, отново ще облече екипа на баскетболния гранд "Олимпиакос"

Александър Везенков е пред напускане на "Сакраменто Кингс"

Спортист №1 на България Александър Везенков е пред напускане на отбора от НБА "Сакраменто Кингс". Това твърди профилираният в новини около най-силното баскетболно първенство в света италиански

Гаджето глези Везенков с пълнени чушки в САЩ

Дори и в далечна Америка, Александър Везенков хапва любимите си пълнени чушки. Едно от традиционните български ястия е сред най-харесваните от родната звезда в НБА

>