Адът се премести на бул. "Васил Априлов", колоната е от бул. "България" до ресторант "Стадиона" (Снимки, видео)

09.07.2024 11:39 Радко Паунов
Източното платно на бул. "Васил Априлов" от днес в продължение на два месеца е двупосочно и колоните се точат от бул. "България" до бившия ресторант "Стадиона".
Така ще е на бул. "Васил Априлов" до 15 септември.
Колоната, която идва от моста на Университета по хранителни технологии, е огромна.

Катедралата в Милано е строена 300 години и са загинали 200 000 души, при нас няма да има жертви и нещата ще станат за два месеца, успокои пловдивчани шефът на ВиК-Пловдив

Още една отсечка в Пловдив се превърна в кошмар за шофьорите и така ще е в следващите два месеца.

Новият ад в града се премести на бул. "Васил Априлов", чието западно платно от днес е затворено за подмяна на водопровода в отсечката от моста на Университета по хранителни технологии до кръстовището с бул. "Шести септември". Колите едва пъплят, а колоната започва от кръстовището с бул. "България" и стига до бившия ресторант "Стадиона". 

На самия мост западното платно е плътно заето от три реда коли и той заприлича на паркинг. Някои водачи не издържат на тапата и опитват да се спасят, завивайки надясно по обхода за бул. "Марица-юг", но и там попадат в капан.

Непосредствено в края на моста движението се пренасочва в източното платно на бул. "Васил Априлов" и там наистина адът се отваря. В същото време западното е окупирано от техника и работници, които трябва да подменят стария етернитов водопровод. Последно той аварира на 4 юли и булевардът отново се превърна в езеро.

Водачи се хващат за главите как ще се издържи този кошмар в следващите два месеца и напомнят, че от 1 септември движението в Пловдив става още по-натоварено. Срокът за завършване на обекта е  15 септември.

"Водопроводът е 60-годишен и повече няма как да съществува в този вид. Направихме проект и решихме, че юли и август са най-подходящи за неговата подмяна", обясни пред "24 часа" шефът на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов. Отсечката, която ще се разкопае в западното платно на бул. "Васил Априлов" е около 350 метра. В нея попада и самото кръстовище с бул. "Шести септември".

"Нека сега спокойно да се работи, за да приключим до началото на учебната година. Трудно ще е за шофьорите, но трябва да знаят, че винаги има неудобство. Когато се правят подобни проекти, негативът е за този, който ги реализира. Катедралата на площад "Дуомо" в Милано е строена 300 години и са загинали 200 000 души. Това е цената. При нас няма да има жертви и нещата ще станат къде-къде по-бързо", направи паралел инж. Гълъбов, повтаряйки, че всичко се прави за хората.

По-оптимистично гледа на нещата кметът на район "Централен" Георги Стаменов,  по чието настояване започна подмяната на водопровода. Според него обектът ще е готов до 10 септември.

"Трябва да се реши този проблем, защото два квартала периодично остават без вода заради честите аварии. Призовавам шофьорите за търпение. Това е казус от 10 години насам и вече се намери неговото решение", обясни Стаменов.

А зам.-кметът по строителството в община Пловдив Тошо Пашов е убеден, че в края на август строителството на бул. "Васил Априлов" ще приключи и движението ще бъде възстановено.

Други от От Пловдив

Оправдаха съветничката Добромира Костова, не е обидила шефа на "Спаси Пловдив"

Въпреки това му плаща 500 лв. обезщетение Пловдивският районен съд призна общинската съветничка от "Продължаваме промяната-Демократична България" Добромира Костова за невинна и я оправда по делото

Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Пловдив, откаран е в болница

Пострадалият е на около 35 г., изчакват се резултатите му Млад мъж пострада, след като е бил блъснат на кръстовището до Стаматологичния факултет булевард "Христо Ботев" в Пловдив, съобщиха очевидци

Зам.-кметът Владимир Темелков откри учебната година в три училища

С тържествени церемонии и молебен за здраве беше отбелязан първият учебен ден за 2024/2025 година в Пловдив. Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики

Пловдивчанин наби майката на детето си и семеен приятел, открил техен чат в телефона й

Скандалът се пренесъл в Хисаря, придружен със заплаха за убийство Районната прокуратура привлече като обвиняем 28-годшен мъж за причинена лека телесна повреда на приятелката си, на 26 г

Година затвор за младежа, убил зам.-директорка на училище на пешеходна пътека в Пловдив

Не може наказанието за убийство да е като ако дете счупи чаша - размахан пръст и "ако пак направиш нещо, ще бъдеш наказан", каза пред съда синът на загиналата

>