Заради парче пица гард преби студент на къмпинг. Момчето: Да си бях останал в Холандия! (Обзор)

08.07.2024 21:30 Тони Щилиянова
Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранител зверски го преби.

Владимир Радев е със счупена челюст, храни се със сламка. Бургаската полиция издирва мъжа, не се знаело откъде е нает

Полиция издирва охранител на плажен бар, зверски пребил 19-годишен студент заради парче пица. Инцидентът е от 2 юли, нощта на Джулая, и бе оповестен първо в социалните мрежи от приятели на пострадалия Владимир Радев от София. Той е приет в “Пирогов” със счупена на 3 места челюст и още поне месец ще се храни със сламка.

Владимир и приятелите му си купили билети за  по 70 лева за организираното събитие край плажа “Градина” до Созопол. Младежът, възпитаник на Първа английска гимназия в София, е студент в Холандия. Пристигнал с компания на морето. На входа на заведението, където представили билетите си, имало много хора и заедно с приятел минали вдясно, за да изчакат останалите. Тогава, без да искат, бутнали парче пица на земята. Скочил едър мъж с униформата на охранител и ударил силен шамар на приятеля на Владимир. Радев опитал да го защити и да се извини за пицата, дори казал, че ще поръчат друга, но получил жесток удар в лицето с предмет, вероятно метален бокс, разказаха пострадалият и майка му пред bTV. С разбита челюст и целият в кръв, Владимир и приятелите му потърсили помощ в полицията.

В РПУ - Созопол, е образувано досъдебно производство по сигнал за нанесени телесни повреди на две момчета. Шефът на полицейското управление в Созопол Николай Ангелов е категоричен, че частните гардове нямат право да носят бокс, и уверява, че извършителят ще бъде задържан.  Част от тези гардове не са местни.

“Тук не говорим за охранители, които охраняват едно и също заведение. Те биват наемани от различни краища на страната - в случая са наети за Джулай морнинг. Това е нещото, което ни затрудни, но до няколко дни ще бъде намерен и задържан”, уверява Ангелов.

Представител на охранителната фирма пък заяви в тв ефира, че можело биячът изобщо да не е гард, а да се е сдобил с тяхна униформа, за да влезе без пари за концерта.

“Разследваме случая на Владимир от 2 юли, тук става въпрос за превишени права и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма. Уверяваме ви, че въпросният охранител ще понесе своята отговорност спрямо законите на България”, пишат на страницата си във фейсбук от “Кайт бар” в “Градина”, където става побоят.

Пак в социалните мрежи битият Владимир написа: “Не съм първият, но се надявам да бъда последният, станал жертва на своеволията и безразборните побои, които налагат клубните охранители ежедневно. Не очаквах да отида на Джулай морнинг и охранител абсолютно безпричинно да повали мой приятел, след което да извади бокс и да разбие челюстта ми на три, подкрепен от друг хладно въоръжен колега, вкарвайки ме в спешното”. Постът на битото момче завършва с извода “Да си бях останал в Холандия!”.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>