Фалшиво писмо пуснато от ДПС до посланиците у нас на ЕС и НАТО

08.07.2024 20:10
Зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов Снимка: Официален сайт на ДПС

Зам.-председателят Станислав Анастасов: Някой го е направил от мое име - 7-8 души имаха достъп до мейла ми

Странен случай с писмо от името на ръководството на ДПС до посланиците у нас на държавите от ЕС и НАТО предизвика скандал. Фалшиво е, обяви зам.-председателят Станислав Анастасов, от чието име е било отправено посланието.

Във въпросното писмо, подписано от Анастасов, на дипломатите се обяснява защо се е разцепил вотът на ДПС при гласуването на правителството с мандата на ГЕРБ. Тогава 30 депутати, наречени от председателя Делян Пеевски евроатлантици, подкрепиха Росен Желязков за премиер с обяснението, че на страната е нужно стабилно правителство, което да следва общата политика на партньорите от ЕС и НАТО. Други 17 депутати, сред които вторият председател Джевдет Чакъров, последваха указанията на почетния лидер Ахмед Доган да не се подкрепя кабинет, тъй като преговори с ДПС за коалиция не са били водени.

Според текста, получен от дипломатите, Доган е направил това, тъй като защитава политиката на Русия и е в близък контакт с посланичката на Москва у нас Елеонора Митрофанова. Затова в писмото се прави заключението, че подобен акт е "хибридна атака срещу ДПС и демокрацията у нас".

"Това е абсолютна глупост, не съм писал, нито изпращал нищо подобно", категоричен бе Станислав Анастасов пред "24 часа". И това е проследимо - всичките ми писма са с подпис, а това няма, добави той.

7-8 души имаха допуск до този мейл, вече сме сменили паролата, каза още зам.-председателят на движението. И посочи, че сред тези 7-8 души е един от лидерите на младежката структура, който в момента е особено активен във фейсбук групите.

"За съжаление работехме с доверие с колегите", коментира още Анастасов. И отново подчерта, че "всеки може от тези 7-8 души да прикачи всичко и да прати всичко".

Е, това вече е типична хибридна атака, за каквото се говори във въпросното писмо, заключи Анастасов.

Ще обсъдим как да уведомим посланици, че е станала злоупотреба с имейла на ДПС. "Нито съм писал, нито съм пращал, няма подпис на това, което излезе по медиите", обобщи той.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>