Делян Пеевски: На ход е Ахмед Доган, не съм разговарял с него

08.07.2024 15:39
Делян Пеевски СНИМКА: Велислав Николов

От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. От моя страна всичко е направено да бъдем заедно. Оттук нататък той (бел. ред. - Ахмед Доган) е на ход. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след председателския съвет на партията.

"Колегите призоваха за пълно обединение. Партията да бъде цяла, най-малкото заради деребеи, които искат да унищожат партията. Никой не може да си позволи това да се счупи. Искаме да сме заедно и да вървим заедно, а не както върви по медиите - че ще има две ДПС-та", допълни той.

"Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него, колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията", посочи Пеевски.

"Аз няма да бъда кандидат за премиер. Заявявам го ясно. Аз искам да има правителство", категоричен бе председателят на ДПС.

"Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби", каза Пеевски.

"Джевдет Чакъров е звънял на колегите да ги кара да не идват на сбирката. Аз му звънях за нея, накарах го да съберем областните, да направим заседание на ЦОБ, на парламентарната група. Ще си подадем жалби за натиск, който е оказван върху колегите", заяви още Пеевски. Той потвърди, че не всички областни председатели са били на разговора в София.

Шефът на ДПС-Търговище Хамди Илязов обяви, че вторият председател на ДПС Джевдет Чакъров лично му е звънял в неделя вечерта, за да не ходи на заседанието.

"При нас проблемът беше само Джейхан Ибрямов", каза още Илязов.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

>