Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей

07.07.2024 20:18
Така изглежда Мария Бакалова 9 години след абитуриентския си бал. СНИМКА: КОКО КРЪСТЕВ

Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей, съобщи актрисата на среща с почитатели по време на фестивала за аниме, комикси и поп култура Aniventure Comic Con (6-7 юли, София).

„Театърът винаги ще ми липсва, макар че не знам кое обичам повече – киното или театъра. Хората са го казали: Едното е хлябът, другото е водата. Едното не може без другото, но просто се фокусираш върху нещата, които са по-готови и са по на дневен ред“, каза тя.

„Разбира се, че бих се качила на сцена един ден. Има една пиеса, по която в момента работим с мой колега, с който вече сме я снимали. И би трябвало, по някое време, да тръгне към Бродуей, към Ню Йорк“, съобщи актрисата.

ЗА МЕЧТИТЕ И МЕЧТАНИТЕ ПАРТНЬОРСТВА В КИНОТО

„Много хора казват, че за да си в тази индустрия, трябва да имаш дебела кожа. Аз не съм сигурна, че съм от тези хора, защото и си плача, и страдам, и ми е мъчно. Понякога ме хваща яд за нещо, което съм искала и не се получава. Важното е да повярваш, че може би не е в теб проблемът, а просто не си бил правилният човек за дадената роля“, казва Мария Бакалова.

Нейната мечта е един ден да има възможността да работи със същите хора, с които вече е работила: „Отново и отново, не само по веднъж. Аз обичам да създавам приятелски, избрани семейства и отношения“.

„Мисля, че всеки би трябвало да дръзва и това е единственото, което бих дала като съвет. Аз самата не знам дали съм страхлива, но имам такива подозрения“, допълва тя.

ЛАРС ФОН ТРИЕР, МАДС МИКЕЛСЕН, КЕЙТ БЛАНШЕТ

„Има страшно много актьори и режисьори, с които искам да работя. Една от големите ми, дълбоки и сакрални мечти ще остане да имам възможността един ден да работя с един от двамата или, дай Боже, и двамата големи, заради които се влюбих в киното – Ларс фон Триер и Томас Винтенберг“, споделя Мария Бакалова.

Като актриса си мечтае да работи с Кейт Бланшет: „Имах възможността да се срещна наскоро с нея и да прекараме сравнително доста време. Бяхме заедно почти цял ден. Мисля, че тя е еталон за киноартист. Бих искала да работя и с Антъни Хопкинс“.

Ако трябва да назова един актьор, това е Мадс Микелсен, един режисьор –  Ларс фон Триер, и една актриса – Кейт Бланшет, обобщава Мария Бакалова.

ЗА НОВИЯ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ С НЕЙНО УЧАСТИЕ

Мария Бакалова разказа и за новия български филм „Триумф“ с нейно участие, който скоро трябва да излезе на голям екран: „Филмът изследва една вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро филмът трябва да тръгне по фестивали“.

„Филмът е интересен, защото е социална сатира, вдъхновена от истинския живот, което е още по-абсурдно и е драматично. Много тънка и хлъзгава е границата между трагедия и комедия, а „Триумф“ е точно това. Нямам търпение  хората да видят какво сме сътворили, защото вложихме много любов и беше едно прекрасно преживяване“, допълва актрисата.

ПРОФЕСИЯТА МИ ВЗЕ ДИВОТО

Мисля, че тъмна страна има във всяка една индустрия, не само в развлекателната, смята Мария Бакалова.

„Може би, това, което професията ми взе, е дивото, първичното, необмисленото, което друг път съм правила. Докато сега моята работа изисква малко повече отговорност. Колкото повече хора те познават, толкова повече хора, надявам се,  се вдъхновяват от това, което съм създала. И ти се иска да си добър пример“, казва актрисата.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРСКОТО И АМЕРИКАНСКОТО КИНО

По думите ѝ разликата между българското и американското кино е разлика между нискобюджетно и високобюджетно кино, както и в броя на снимачните дни, и часовете работа. „Навън имаш малко повече време, защото са по-големи бюджетите“, обяснява тя.

Ако имаш добър екип от хора, работата е една и съща, смята Мария Бакалова.

Допълва, че тази година е снимала само в Канада – един филм в Монреал и един в Торонто. Сега ѝ предстоят снимки в Ирландия.

ЗА ИЗВЕСТНОСТТА

„Имам много голям проблем с тази дума – известна. От нея получавам вътрешна паник атака“, казва звездата от „Борат 2".

„Аз съм от хората, които дръзват да направят нещо според интуицията си. Сега се опитвам да парирам това и да използвам рациото си, което ми е много трудно. Защото не мисля, че когато порастваме, ставаме по-праведни. Затова сега ми се налага да мисля повече, да нося по-голяма отговорност за постъпките си, което не е лошо, но ме кара да работя върху търпението си. Това е нещото, което се промени“, казва Мария Бакалова.

/ДД

Други от Култура

Тилда Суиндън е пред евнатазия, а Джулиан Мур я подкрепя във филма, който спечели във Венеция

На кинофестивала във Венеция голямата награда "Златен лъв" спечели новият филм на Педро Алмодовар "Съседната стая". За първи път световноизвестният режисьор прави нещо само на английски

Как Пловдив стана фестивален хъб след Европейска столица на културата (Снимки)

С мегаконцерт градът отбеляза 5 години от провеждането на мащабната инициатива и 10 години от спечелването на титлата  Жива е европейската столица на културата

На 5 септември Пловдив казва 10 години #заедно – Европейска столица на културата

Oscar and the Wolf и Kraak & Smaak идват, за да отпразнуваме едно десетилетие от избора на града за Европейска столица на културата и 5 години от незабравимата 2019 Фондация „Пловдив 2019“ и Община

С мегаспектакъл ансамбъл "Тракия" открива празниците на Стария Пловдив

Всички събития са с вход свободен "50 години емоция" е озаглавен галаспектакълът на ансамбъл "Тракия", с който на 16 септември от 19 часа на Античния театър се откриват празниците на Стария Пловдив

Пловдив отбелязва с мегаконцерт 5 г. Европейска столица на културата

Две знаменателни събития ще отбележи Пловдив с мегаконцерт на 5 септември от 18,30 часа на площада –10 години от спечелването на титлата "Европейска столица на културата" и 5 години от провеждането й

>