Пловдивчани грабят домашните яйца на бай Салих от Света Петка (Снимка)

07.07.2024 12:08 24 часа Пловдив онлайн
Бай Салих си има постоянни клиенти, които ценят продукцията му и веднага я разграбват.
В този сезон на пазара на улица "Младежка" има всичко.
Прасковите са сладки и костилката им се отделя, хвалеше търговска стоката си.
Евтини домати по 1,50 лева образуваха опашка.
Иначе розовият домат върви средно 3,50 лева.

Домати по 1,50 лева за килограм образуваха опашка пред сергия на улица "Младежка"

Колко е бройката, пита пловдивчанка и не отмества поглед от корите с домашни яйца на една от сергиите на улица "Младежка".

50 стотинки, отвръща бай Салих, който два пъти седмично идва от Света Петка да пласира стоката си. А тя е прясно краве мляко, домашно приготвено сирене, кашкавал, масло, овче и козе кисело мляко.

"Дайте ми една кора яйца", казва дамата, без да се замисля. Не се притеснява, че в тази жега може яйцата да се развалят, тъй като са на открито.

За да й докаже, че са домашни, бай Салих чупи едно в купичка и жълтъкът му е показва, че е от свободно отглеждани кокошки. Казва, че там, горе в планината около Юндола е хладно и яйцата няма как да се развалят. Дошъл е на пазара рано сутринта по хладно и до час от тях няма да остане ни едно.

"Той си има постоянни клиенти. Знаят в кои дни идва и рано–рано му изкупуват стоката", обажда се търговка, чиято сергия е наблизо.

Хората искат нещо домашно и истинско и не се колебаят да купуват. Килограмът краве сирене на бай Салих е 14 лева, а буркан овче кисело млеко – 7. Литър прясно краве е 2 лева. "Вижте колко е жълто, много е маслено", казва бай Салих.

В неделния ден мнозина по хладното излязоха да напазаруват плодове и зеленчуци. Домати по 1,50 лева за килограм образуваха струпване около сергията. Жени пълнеха торби и вземаха по няколко килограма. Иначе другите вървят между 2,50 и 4 лева. Краставиците по 3 лева, прасковите – 3,50, дините от Любимец – левче за килограм.

Други от От Пловдив

Огромен клон падна до пазара на ул. "Младежка", по чудо не уби хора (Снимки, видео)

Явно трябва да загине човек, за да обърнат внимание, коментират търговци и живеещи в квартала Чу се силно пращене и в този момент огромен клон рухна пред жилищна кооперация на тротоара на ул

Костадин Димитров и Георги Георгиев: Да бъдем близо до хората е истинската сила на ГЕРБ

Да бъдем близо до хората и да сме адекватни на техните изисквания и очаквания – това е истинската сила на политиката на партия ГЕРБ. Тя е в способността да бъдеш сред хората и да ги изслушваш

Кючука конкурира народния събор в "Тракия", тази вечер е апогеят на танците и купона (Видео)

Мнозина от жителите приветстват инициативата, не са малко и онези, които казват, че тя повече приляга за селски събор Народният събор в "Тракия" има сериозен конкурент в лицето на район "Южен"

Студент от Пловдив влиза в затвора, хванали го с наркотици за близо 2000 лева

Това не е първата му присъда и макар да е признал вина, не е успял да се споразумее за условно наказание Пловдивски студент ще трябва да излежи 7-месечна ефективна присъда, след като е бил хванат

Съдът посече диригента Манукян, трябва да плати 50 000 лв. за свободата си

Мярката му за неотклонение беше потвърдена Пловдивският окръжен съд не уважи искането на вече бившия директор на театъра в Разград - диригентът Левон Манукян, паричната му гаранция от 50 000 лв

>