Звездни татковци, които отказват децата си от себе си

06.07.2024 23:00 Павлина Трифонова
Брат Пит
Том Круз СНИМКА: Инстаграм/tomcruise
Илон Мъск. СНИМКА: Wikimedia Commons
Дъщерята на Том Круз - Сури Кадър: Фейсбук/The Stars

Брад Пит, Том Круз и Илон Мъск оглавяват клуба на известните мъже, чиито наследници не искат да имат нищо общо с тях

Неразбирателствата между родители и деца, за съжаление, не са рядкост, дори когато става въпрос за семейства с много пари и възможности. Напоследък даже зачестяват случаите, в които наследниците на изключително популярни хора официално се отказват да носят техните фамилии и да имат нещо общо с тях.

Последният беше с едно от биологичните деца на Анджелина Джоли и Брад Пит. Само три дни след като навърши 18 години, Шайло Джоли-Пит внесе молба в американски съд, че не иска да носи вече фамилията на звездния си баща. Според близки до момичето тя е чакала цели четири години да направи това. Сама наела адвокат и му платила да я представлява в съда.

Шайло смята, че правата ѝ са били нарушени по време на бракоразводното дело на нейните родители и това се е случило точно по вина на баща ѝ. Когато става въпрос за попечителство върху шестте им деца, Анджелина Джоли внася искане те също да бъдат изслушани в съда. Съдията обаче отказва такова и постановява родителските права да продължават да бъдат поравно между нея и Брад. Решението му по-късно е отменено, след като Джоли успява да докаже, че магистратът може да е бил повлиян от търговски връзки, които има с един от адвокатите на Пит. Най-големите три осиновени деца на двойката плътно застават зад Анджелина след навършване на пълнолетие, докато по-малките, на които с Пит са биологични родители, се стараят да контактуват понякога с баща си. Даже се появяват медийни публикации, че Шайло може да се премести да живее при него, когато стане на 18 г.

Затова съдебната ѝ молба да бъде освободена от неговата фамилия е голям шок. “Промяната на името ни връща към битката за попечителство и убеждението на Шайло, че

правата ѝ като жертва

са били нарушени

Тя е искала да свидетелства, но е била възпрепятствана да го направи”, казва близък до семейството източник пред списание “Пийпъл”. По думите му Пит е изключително разстроен от решението на Шайло. Тъй като винаги е искал да има дъщеря, когато тя се ражда, е на седмото небе. Освен това продължава да изпитва много голяма обич към децата си и страда тежко, като вижда как те късат отношенията си с него. Смята, че това се дължи основно на силното влияние на Джоли върху тях.

Звездната двойка се раздели през 2012 г. след продължила 12-годишна връзка. В подадените от актрисата документи за развод се съдържат твърдения за малтретиране от страна на Пит, като конкретно се цитира инцидент в частен самолет, по време на който той напада две от осиновените деца. Актьорът отрича тези твърдения на половинката си и разследване на ФБР също не успя да ги докаже. Но 20-годишният син Пакс написа преди време в социалните мрежи, че по-малките му братя и сестри, включително Шайло, треперят от страх в присъствието на баща си. По тази причина той пръв се отказва да има нещо общо с него. Сестра му Захара, която е на 19 г., също вече не се представя с фамилията си Пит.

“Трябваше да се излекуваме. Има неща, от които трябваше да се излекуваме”, коментира миналата година Анджелина Джоли. Тя нарече шестте си деца “най-близките хора в живота”. Шайло и по-малката ѝ сестра Вивиен, която е на 15 г., често придружават майка си на публични събития, докато

никога не са били

виждани с баща си

след раздялата им

Джоли добре познава трудните отношения между деца и разведени родители. Самата тя е отгледана в такава обстановка. Анджелина за първи път се разочарова от баща си, известния актьор Джон Войт, когато става ясно, че изневерява на майка ѝ Маршелин Бертран. Скандалите около развода им допълнително влошават нещата и Джоли и брат ѝ продължително време въобще не контактуват с известния си баща. Години по-късно носителят на “Оскар” ще признае, че голяма част от психическите проблеми на дъщеря му вероятно се дължат точно на тези първи трудни години в живота ѝ. Тя отказва да говори с него и да използва фамилията му Войт, когато изгражда собствената си актьорска кариера. Дори след като леко подобряват отношенията си, бащата не спира да я критикува за някои позиции за войната в Газа, но също и да я хвали за начина, по който насърчава собствените си шест деца да преследват своите мечти.

“Не искам да правя публично достояние причините за лошите ни отношения. След всички тези години реших, че не е здравословно за мен да бъда около баща си, особено сега, когато нося отговорност за собствените си деца”, споделя Анджелина Джоли.

До същия извод явно е стигнала и дъщерята на холивудската звезда Том Круз. Навършвайки пълнолетие тази година,

Сури спря да използва

неговата фамилия и започна

да се представя с второто

име на майка си

Кейти Ноел Холмс. Все още не е ясно дали тя ще промени и документите си, в които е записана като Сури Круз, но по всичко личи, че иска да изгражда собствената си актьорска кариера, далеч от сянката на световноизвестния си баща. Макар тя да е единственото му биологично дете, се твърди, че не са се виждали от 12 г. Когато Сури се ражда, Том Круз е изключително щастлив. Заради известните си родители още на 5-месечна възраст момиченцето е по кориците на модни списания. Обличат го с дизайнерски дрехи за милиони. Любовната приказка на родителите ѝ обаче трае само 6 години. При развода Кейти Холмс получава пълни родителски права над детето, а на Том Круз е позволено само да го вижда през определено време. Твърди се, че основната причина за раздялата им е неговата крайна отдаденост на сциентологията. Холмс се опасява, че Том ще въвлече и Сури в нея.

Така се случва с двете деца, които той осиновява по-рано по време на брака си с Никол Кидман. Те се

посвещават на сциентологията

и след развода на родителите

спират да общуват с майка си

В клуба на известните мъже, чиито наследници се отказват от тях, влезе преди две години и Илон Мъск. Един от най-големите синове на милиардера официално се отказа от името му и смени пола си. Роденият като Ксавие Алекзандър Мъск внесе молба в съда в Калифорния да се казва Вивиан Джена Уилсън също в момента, в който навърши 18 г. “Не искам повече да живея или да бъда свързвана с биологичния ми баща по какъвто и да е начин, вид и форма”, написа Вивиан. Тя избра да носи фамилията на майка си, която пък от своя страна сподели, че се гордее с това нейно решение.

Канадската писателка Жюстин Уилсън е първата съпруга на Илон Мъск. Двамата стават гаджета, когато са студенти, и се женят през 2000 г. Първото им дете умира на 10 седмици от задавяне. Случката е толкова шокираща, че още на втория месец майката си записва час в инвитро клиника. Така в рамките на 5 г. ражда близнаци и тризнаци. Мъск обаче ги вижда рядко, тъй като по това време буквално живее в завода, докато създава своите електрически автомобили. Така че, когато се развежда с Жюстин, децата избират да останат с нея и не поддържат връзка с богатия си баща. Междувременно той

създава още 6 техни братя

и сестри с други жени,

тъй като смята, че намаляващата раждаемост е един от най-големите рискове за планетата ни.

В трудни отношения с баща си расте и дъщерята на холивудските актьори Ким Бейсинджър и Алек Болдуин. Двамата са женени между 1993 и 2002 г. Спорът за родителските права върху единственото им дете при раздялата се превръща в дълга и грозна съдебна сага. Изнесени са записи от телефонен секретар, на които се чува как Болдуин нарича 11-годишната си дъщеря “невъзпитано малко прасе”, защото не била до телефона в часа, в който е трябвало да разговаря с нея. В крайна сметка актьорите се споразумяват да се грижат заедно за Айлънд, но нанесените травми върху нейната психика са толкова големи, че когато няколко години по-късно е изнасилена, не казва на никого. Скрива и че прави аборт, когато забременява от момче, което не иска по никакъв начин да има деца. “Бяхме много нещастни. Реших да направя аборт, защото много добре знаех какво е да се родиш в семейство на двама души, които се ненавиждат”, разкри години по-късно Айлънд. Все пак, когато става по-голяма, тя прощава на родителите си и поддържа добри отношения и с двамата сега. Също така контактува със седемте си братя и сестри от настоящия брак на баща си.

По подобен труден начин се изгражда връзката и между холивудската звезда Еди Мърфи и дъщеря му Ейнджъл. Тя е зачената по време на кратка негова романтична връзка с певицата от “Спайс гърлс” Мел Би. В мемоарите си майката пише, че любовта им е била от пръв поглед и веднага са се събрали да живеят заедно. Обсъждали са, че искат да имат дете, и затова тя спира да приема противозачатъчни средства. Скоро след това забременява, но отношенията им започват да се разпадат и Мел Би предпочита да напусне Америка и да се върне в Лондон, за да роди дъщеря си. Питан от репортер за това нейно решение през 2006 г., Еди Мърфи казва:

“Не знам чие е

това дете, докато

не се роди и не

му бъде направен

кръвен тест

Не бива да правите прибързани заключения”. Тези думи силно нараняват певицата и тя подхваща съдебна битка, за да докаже, че точно той е баща на детето ѝ. След като ДНК тест потвърждава това, го съди за издръжка, която на няколко пъти е увеличавана заради високите доходи на холивудската звезда и западащата музикална кариера на Мел Би.

Преди раждането на Ейнджъл актьорът вече има седем деца от други две жени, а сега общият им брой е 10. Еди Мърфи твърди, че обожава бащинството, и през последните години се сближава и с тази си дъщеря. Кани я на почивки в Хаваите с останалите му деца и успява да убеди майка ѝ Мел Би, че никога не е искал да изрича съмнението по отношение на кръвната си връзка с детето, но го е направил, защото бил раздразнен от журналисти.

Не толкова добре обаче се развиват нещата за певицата Лили Алън. “Баща ми ме напусна, когато бях на 4. Вероятно съм прекарвала повече време в разходки с кучетата си, отколкото с него през целия си живот”, пише тя в социалните мрежи. Лили Алън многократно е говорила за пренебрежителното отношение на своя баща – актьора Кийт Алън.

Започва да изневерява

на майка ѝ скоро след

раждането на Лили

Когато е на четири, обявява, че ги напуска. “Бяхме в нашия общински апартамент и татко каза само: “Аз и мама сега се разделяме”. А аз си помислих: “Това означава ли, че трябва да търсим нов баща?” Беше много трудно за мама. Тя продуцираше първия си филм, а по-малкият ми брат Алфи беше сложно дете. Така че просто живеех в собствените си мисли. Завивах се и смучех палеца си, докато нещата отминат”, спомня си певицата. Когато става известна и започва да пее на големи фестивали, кани баща си да гледа една от изявите ѝ в опит да се сближат, но той не идва.

Съдебна смяна на името си преди няколко години предприе и дъщерята на холивудските звезди Мелани Грифит и Антонио Бандерас. След развода на родителите си Стела пожела да отпадне Грифит от нейната фамилия и да остане само Бандерас. Тя обясни това с практичност. “Искам просто да скъся името си, като премахна някое от имената”, каза младото момиче, което също опитва да пробие в киното. При раждането си тя е записана като Стела Дел Кармен Бандерас Грифит, но почти никога не се е представяла така, а просто като Стела Бандерас. И макар да твърди, че никога не е имала лоши отношения с майка си, и редовно да я поздравява за празници в социалните мрежи, тя по-често е виждана в компанията на своя баща.

Други от Възход и падение

Джокович пее и танцува на песен на Камелия (Видео)

Тенис легендата Новак Джокович изпя на перфектен български език големия хит на попфолк звездата ни Камелия "Луда по тебе". Часове преди демонстративния шоу мач срещу Григор Димитров в София Ноле

Нова мания! Испанците търсят любовта с ананаси в хранителен магазин

Търговци се оплакват от "лапите на кампанията", защото предизвиква хаос Може ли с един ананас да намерите любовта на живота си? Да, ако сте в Испания

Науката е слънчоглед, каза Любен Дилов-син и изпрати внучка си на училище

Снимки от първия учебен ден публикуваха още Радина Кърджилова и Орлин Павлов  "Напред, науката е ...слънчоглед! Човекът, мила внучке, се различава от чайника по това

Топмоделът Бианка Балти: Имам рак на яйчниците, порaзил е и други органи

Италианският топмодел Бианка Балти обяви сензационно, че е била оперирана спешно от рак на яйчниците в трети стадий. Бианка съобщи това в публикация от няколко снимки в инстаграм

След молбата за развод Дженифър Лопес и Бен Афлек се целуват на обяд в Бевърли Хилс

Дженифър Лопес и Бен Афлек са видени да се „целуват" и „държат за ръце" по време на семеен брънч в събота, 14 септември. Наистина неочаквана новина, като се има предвид

>