Известни спортисти и ученици се включват в кампанията за лечение на жена от пловдивско село (Снимки)

06.07.2024 17:16 24 часа Пловдив онлайн
Доби и Дани на разходка
Кампанията в подкрепа на Добринка Чеперигова се провежда активно-
Фланелката на Мартин Камбуров, която ще бъде разиграна на търг в подкрепа на Доби.
Картина на Евгени Минчев.

Известни спортисти, ученици, преподаватели се включват в благотворителната кампания за лечението на 47-годишната Доби Чеперигова от Радиново. Тя е диагностицирана с адемоканциром на белия дроб в 4 стадий.

Голмайстор № 1 за всички времена в „А" група с 256 гола и легендарен футболист  на „Локомотив" (Mловдив) Мартин Камбуров е сред първите, които участва в благотворителната кампания. Той се е отзовал на молбата за подкрепа и е дарил своя фланелка за благотворителния търг, който ще се проведе в Радиново на 7 юли. Към каузата се присъединява и футболистът на „Ботев" и „Лудогорец" Тодор Неделев, който дарява тениска и бутонки. В неделя на стадиона във Войсил ще се проведе футболен турнир за набиране на средства за лечение на Доби. Кметството и читалището в Радиново организират благотворителен базар, в който се продават книги, картини и предмети, дарени от жителите на селото, като събраните средства ще бъдат изпратени в сметката за лечение на Добринка Чеперигова.
Кампанията се организира от дъщерята на Доби – Дани. Тя инициира различни събития заедно с нейни приятели, за да подкрепи своята майка в процеса на лечението й.

„Направена  интервенция с кибернож за метастаза в мозъка, следват операция, химиотерапия и имунотерапия, като сумата е 50 000 лева. Средствата са непосилни за нашето семейство. Ще помоля всеки, който има възможност да помогне, дори само чрез споделяне. Вярвам в доброто на хората и, че всичко ще се нареди. Вярвам, че майка ми ще се пребори отново и ще живее един пълноценен живот", пише в социалните мрежи Дани Чеперигова, която следва 4-та година в Националната спортна академия.
Картина от колекцията за благотворителната кауза дарява и Евгени Минчев. В социалните мрежи вече са обявени предметите, които ще участват в благотворителния търг. Той ще се проведе на 7 юли 2024 г.
Кметът на община "Марица" Димитър Иванов подкрепя благотворителната кауза и инициира прояви в подкрепа на събирането на средства за лечението на Доби.

„Загрижени сме за възстановяването на Добринка Чеперигова и организираме различни прояви. Животът и здравето на всеки наш жител са изключително важни. Вярваме, че Доби за втори път ще пребори тежката диагноза и ще победи заболяването. Вярваме в нейните сили и борбения дух, наследени от баща й Никола Добрев, който е доказал своите качества в спорта. Вярваме, че Доби скоро ще бъде отново напълно здрава, щастлива, обградена от любимите хора", заяви Димитър Иванов. Той също участва  с лични средства в подкрепа на Доби и пожелания за бързото й възстановяване.
В кампанията се включват и учениците от СУ „Георги Бенковски", които организират благотворителен базар в Бенковски. Заедно със своите преподаватели решават да предоставят безвъзмездно събраните средства за лечението на Доби, която преди 10-на години е преборила заболяването рак на гърдата и вярва, че и тази диагноза може да бъде преодоляна. „Учениците и учителите са съпричастни с лечението на Доби. В нашето училище се обучават 15 деца и младежи от Радиново. Всички сме загрижени за здравето на Доби и ще я подкрепим. По време на благотворителния базар събрахме 480 лева, но ще се включим и в други инициативи и с лични средства, за да подпомогнем оздравителната кампания", сподели директорът на СУ „Георги Бенковски" Борис Бабугеров. 


Титуляр: Dobrinka Nikolova Cheperigova
IBAN: BG64 BPBI 7924 4060 4494 01.

Други от Регион

Общинарят Вълков от Пазарджик влезе в НС за 3 заседания, в почти всеки мандат има депутат за 1 ден (Обзор)

Само за 3 пленарни заседания ще е депутат в 50-ото НС Валери Вълков от Пазарджик. Досегашният общински съветник положи клетва на мястото на Екатерина Захариева

Майка се хвърли с бебето си от третия етаж на хотел, бягала от ревнивия си мъж (Обзор)

Детето е със строшен череп, жената останала невредима Експертиза ще покаже дали има психични проблеми Разследват опит за убийство 20-годишна жена скочи заедно с детето си на година и половина от

20-годишен водач е в болница след удар в камион на входа на Ягодово

Микробус се е блъснал в тежкотоварен камион на кръстовището на входа на пловдивското село Ягодово. 20-годишният водач на буса е откаран в болница, на този етап не е ясно какво е състоянието му

Замесените в побой и заплахи заради чатове кмет на хисарско село, синът му и негов приятел остават в ареста

Могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив                                                                                                                           

Нови луксозни жилища от PIMK BUILD

Строителната компания ПИМК Билд е утвърдена с години опит и ви предлага нови, модерни сгради съчетаващи високо качество, стил и иновации. Доверете се на лидерите в бранша и открийте мечтания дом

>