Джевдет Чакъров: Така повече няма да продължава, чакайте думите на Доган (Видео)

06.07.2024 16:14 Тони Щилиянова Димчо Райков
Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмет Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас СНИМКА: Авторът
Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай след среща с Ахмет Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас СНИМКА: Авторът

Среща с Пеевски май няма да има

" Връщане назад няма и ДПС трябва да се върне в своя нормален вид и своята автентичност". Около тази теза се обединиха седемнайсетте депутати от ДПС на среща с Ахмед Доган в резиденцията му в парк Росенец край Бургас.

Срещата продължи повече от 3 часа. Джевдет Чакъров, придружаван от депутатите подкрепили призива на Доган да не гласуват проектокабинета на ГЕРБ, излязоха пред медиите да дадат кратко изявление. В него те посочиха, че от 1 година диалога в партията е нарушен, както и работата на колективните органи.

"Това не може да продължава така и няма да продължава. Връщане назад няма", каза още Джевдет Чакъров. И допълни:

"Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират. Няма обсъждания, няма вземане на решения. По този начин не може да се продължава. Ние вярваме в потенциала на ДПС, на всички структури. Очакваме позитивни стъпки и решения, от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция и в Европа. Освен това трябва да подходим отговорно и от гледна точка на това, което е Движението за права и свободи и за нашата страна. Осъзнаваме нашите отговорности."

Депутатите обсъдили и политическата ситуация в страната, стигайки до заключение, че правителство трябва да има. "Но ДПС сме готови и за избори", уточни Чакъров. Пред медиите той изрази положителното си становище към номинирания за премиер от ГЕРБ Росен Желязков и някои от министрите.

"Трябва да се положат всички усилия за съставяне на правителство. Ако не съумеем естествено ще се отиде на избори. Но това не е решение. Обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС. Тук са хората, които са взели решение и днес всички с гордост посочиха, че това, което препоръча и предложи съобразно правомощията, които има почетният председател в устава, всички се съобразихме. Това беше правилното.

Аз казах – наистина една добра кандидатура в лицето на г-н Росен Желязков. Тук трябва да кажем, че имаше добри кандидатури за министри, които са компетентни в управлението на страната. Виждаме какво се случва с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Виждаме, че геополитическата ситуация е сложна. Всичко това изисква адекватни решения и подходи. Имаме какво да направим. България има потенциал, които трябва да бъде разгърнат", аргументира се Чакъров.

Той не уточни дали вторият мандат ДПС ще излезе в проектокабинет и от кого ще очаква подкрепа. Пред медиите не бяха коментирани рокади в ръководството на ДПС.

На въпрос към Рамадан Аталай дали ще има втора среща с Доган и останалите депутати около Делян Пеевски той отговори, че това са по-скоро спекулации.

Изключеният зам.-председател на ДПС Джейхан Ибрямов също заяви, че няма връщане назад. Той публикува снимката от лятната резиденция край Росенец заедно с Доган. "Всички заедно за ДПС! Връщане назад няма", написа Ибрямов в своя пост.

Други от От страната и света

14 тежки катастрофи, 17 пострадали за денонощие

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки пътнотранспортни произшествия. Ранени са 17 души, загинали няма, съобщиха от МВР на сайта на ведомството, предаде БТА

Илхан Кючюк получи наградата „Либерал на годината"

На официална церемония в Португалия, евродепутатът бе отличен с престижната награда „Либерал на годината". Наградата се присъжда на Илхан Кючюк за усилията му в укрепване на либерализма на Балканите

Гръцкият посланик у нас: Минаването на границата ще е сложно, докато България не влезе в Шенген по суша

Правим всичко възможно да увеличим от наша страна персонала по време на Великден и от юни до септември, каза Алексиос Либеропулос "Преминаването на границата ще е сложно

Пипнаха наркофермер с 5 чувала канабис в Илиянци

Привлечен е като обвиняем и му е определена 1000 лв. гаранция Специализираната полицейска операция на столичното Второ РУ е проведена на територията на кварталите Требич и Илиянци

Анелия след катастрофата с пострадало дете: Постоянно държах връзка, за да знам дали е добре

"Най-важното е, че накрая всички сме добре. Както нашето семейство, така и другото. Аз имам позната, с която след инцидента постоянно държах връзка, за да знам дали пострадалото дете е добре

>