Кариерата на Везенков в НБА приключва, ако се завърне в “Олимпиакос”

05.07.2024 19:43
Александър Везенков с екипа на "Олимпиакос"

Ако Александър Везенков се завърне в “Олимпиакос”, мечтата му отново някога да се докосне до най-силното баскетболно първенство - НБА, ще угасне на секундата. Редица гръцки медии хвърлиха бомбата, че българската звезда вече е договорила условията си и от следващия сезон пак ще облече екипа на гранда от Пирея. При завръщане в “Олимпиакос” Везенков ще се превърне в най-добре платения баскетболист в Европа. Договорът на българската звезда според медиите в южната ни съседка е за 5 г. И с бонусите Везенков ще спечели 20 млн. евро. За първите три години от контракта на Саша нито един клуб не може да го купи, без значение от това, което му се предлага.

Везенков в момента е на 28 години, което значи, че може да заиграе в друг отбор, чак на 31. Едва ли някой отбор, било то и от НБА, би се престрашил да вземе в отбора си българина на подобна възраст. А на всичкото отгоре и вече един път е успял да стигне до лигата на извънземните, но бързо се е отказал от това да играе редом до най-добрите.

Именно от “Олимпиакос” Везенков премина в “Сакраменто” през 2023 г., когато подписа 3-годишен договор с “Кингс”.

В началото на лятото българинът бе трансфериран в друг тим от НБА - “Торонто”, след като отказа да се бори за място в ротацията на треньора на калифорнийците Майк Браун. В тима от Канада, който спечели титлата в лигата преди 2019 г.

Везенков със сигурност ще получава доста повече игрово време в “Торонто” - нещото, което спорист номер 1 на България за последните 2 години желае. Но по всичко изглежда, че родната звезда няма да играе втори сезон в първенството на САЩ и Канада, въпреки че от отбора, държащ правата му, обявиха, че никой от “Олимпиакос” не е разговорял с тях за сагата “Везенков”.

Че изборът да се завърне в Европа, вместо да продължи в Америка, е грешен, смята и първият българин в НБА - Георги Глушков.

“Ако отиде в “Олимпиакос”, след години ще съжалява, защото не е използвал до край своите възможности. Везенков беше поставен в много тежки условия, но за да може да се пребори за мястото си, той трябваше да получи реален шанс”, каза Глушков.

Други от Баскетбол

В Гърция: Везенков май ще избере НБА пред "Олимпиакос"

Сагата с това къде ще играе Александър Везенков през новия сезон продължава да се заплита. След като всички гръцки медии обявиха, че спортист номер 1 на България ще си тръгне от НБА и ще облече

Бившият баскетболист Иван Друмев почина на 46 години

Бившият баскетболист Иван Друмев почина на 46 години. За тъжната новина съобщиха в официалната страница на баскетболния клуб "Черно море Тича".  "Днес внезапно ни напусна Иван Друмев

В Гърция убедени, че Везенков си иска в "Олимпиакос"

Медиите в Гърция леят дитирамби, тъй като са уверени, че спортист №1 на България в последните години - Александър Везенков, отново ще облече екипа на баскетболния гранд "Олимпиакос"

Александър Везенков е пред напускане на "Сакраменто Кингс"

Спортист №1 на България Александър Везенков е пред напускане на отбора от НБА "Сакраменто Кингс". Това твърди профилираният в новини около най-силното баскетболно първенство в света италиански

Гаджето глези Везенков с пълнени чушки в САЩ

Дори и в далечна Америка, Александър Везенков хапва любимите си пълнени чушки. Едно от традиционните български ястия е сред най-харесваните от родната звезда в НБА

>