Разпитаха свидетели по делото срещу Любенов, убил франзуцин с поршето си

05.07.2024 11:16 Цветелина Танкинска
Димитър Любенов в съда

Четирима свидетели бяха разпитани по делото срещу Димитър Любенов, който при тежка катастрофа на Околовръстното шосе на 25 септември 2022 г. уби французина Лоран Пети и рани тежко съпругата на чужденеца - Бриджит Пети.
Единият от тях беше Димитър Геров , който има фирма за "Дринк енд драйв". Пред съда той разказа, че Любенов му бил клиент и използвал услугите му поне веднъж седмично.
"Обади ми се вечерта да го приберем от заведение в Бояна - спомни си пред магистратите Геров. - С екипа ми бяхме в Нови хан и приключвахме предишен клиент. Спря ни патрулка напът за София и ни забавиха с над 40 минути. Не им работеше системата. Уведомих Димитър, но той каза, че ще изчака. Помолих Виктор Пенев със сестра ми да отидат да вземат Любенов и да го закарат, за да не не чака повече. Те тръгнаха натам. Когато стигнаха при ресторанта Виктор ми каза, че клиентът го няма и не му виждат колата, казах му да си тръгва."
От прокуратурата поискаха да бъдат прочетете първоначалните показания на Геров.
"Разбрах, че поршето на Любенов е спряно от патрулка. Виктор караше зад него и патрулката. После Димитър Любенов ми каза, че се е оправил с полицаите, като ги е почерпил доволно. После пак ми се обади, че е катастрофирал. Беше превъзбуден."
След катастрофата стана ясно, че Любенов е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева. Става дума за униформените Любка Гечева и Георги Малински.
Според обвинението при катастрофата Димитър е шофирал след употреба на кокаин и алкохол, със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч., като е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.
На следващото заседание, което ще се проведе на 17 септември, ще бъдат разпитани осем свидетели. Сред тях униформените Любка Гечева и Георги Малински, които са ескортирали Любенов.

Други от От страната и света

Втора овцеферма със зараза от шарка е установена в село Узунджово за два дни

Втора ферма със заразени с шарка овце е констатирана в рамките на два дни в хасковското село Узунджово, съобщиха на официалната си страница от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Вижте последните мигове на лидера на "Хамас" (Видео)

Видео на последните мигове на убития вчера лидер на "Хамас" Яхия Синуар беше разпространено из социалните мрежи. То е заснето с дрон от мястото, на което е бил ликвидиран

В Пловдив събират безплатно старите електроуреди

В стремежа си да насърчи опазването на околната среда и да улесни рециклирането на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, Община Пловдив предлага безплатна услуга по събиране на

Митничари задържаха 5000 кутии контрабандни цигари в турски камион на "Капитан Андреево"

Митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево" откриха и задържаха 100 000 къса (5000 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излезе на свобода

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на свобода след решението на Софийския градски съд, но отказа какъвто и да било коментар пред медии

>