На 100-ния си рожден ден легендарният родопчанин Иван Раев дари всяка дама с цветe (Видео, снимки)

04.07.2024 21:20 24 часа Пловдив онлайн
Иван Раев духа стоте свещички на тортата, оформена като скиорска писта. Снимки: ФБ
Столетникът дари златната си роза на община Чепеларе.
Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев почете достойно Стрико Ваньо.
Кметът Боран Хаджиев подари смарт телевизор на столетника Иван Раев.
Чепеларци почетоха достойно Иван Раев на стотния му рожден ден.
Ти си човекът, който ни вдъхновява как да живеем и общуваме, обърна се към столетника кметът Боран Хаджиев.
Родопско хоро в чест на столетника Иван Раев извиха чепеларци.

Ти си човекът, който ни вдъхновява как да живеем и общуваме, обърна се към столетника кметът Боран Хаджиев

Гайди, песни, хора и много, много сърдечни пожелания за здраве получи легендарният родопчанин Иван Раев навръх 100–ия си рожден ден. Устроиха му го в Чепеларе – градът, в който той живее и най–много обича от всичко на света.

Магичният звук на родопските каба гайди възвестиха вековния юбилей на най–възрастния действащ скиор у нас. "По време на звученето им столетникът не спираше да се покланя и отново даде непреходен пример, че пред този звук можем само да мълчим и да се преклоним", трогнаха се до сълзи присъстващите. А сред тях на първа линия бяха кметът Боран Хаджиев и председателят на Общинския съвет Екатерина Петрова. Те изненадаха звездния юбиляр с разкошна торта, оформена с елхи и писта, по която препуска скиор – самият Иван Раев.
Моментът беше повече от паметен и затрогващ. Някои от умиление и радост се просълзиха.

"Ако искате да разберете защо в Чепеларе живеем до сто години, трябва да отидете при бай Иван да ви каже как да се храните, как да се движите и как да общувате. В Чепеларе се гордеем с много неща, но ти си човекът, който винаги ни е вдъхновявал - да живеем като теб, да общуваме, да караме ски, да се разхождаме в планината да плуваме два три километра на ден. Благодаря ти, благодаря и на всички вас, че сте тук, защото на празник като на празник, като имаме юбиляр, а той не е случаен", обърна се към рожденика кметът Хаджиев.

Трогнат от оказана му чест, юбилярът продължи.
"Пред всички вас, пред цяло Чепеларе, пред цяло Пампорово, се прекланям!", изрече Раев. И добави, че пред очите му е минало цялото развитие на зимния курорт – другата му голяма любов.

Като истински кавалер, Раев, наричан от чепеларци Стрико Ваньо, дари всички дами на своя празник с цвете. Вдъхновени от младежкия му дух, гостите се хванаха и извиха родопско хоро начело с градоначалника. С усмивка и на крака, Иван Раев духна своите 100 свещички на юбилейната торта, а всички присъстващи му пяха песента за рожден ден.

Златната роза, която рожденикът беше получил от министъра на туризма, той дари на община Чепеларе с думите: "Предавам я на Боран Хаджиев, който не е само кмет, но и създател на снежната икономика".
Попитан как се чувства на 100 години, Раев отвърна с усмивка: "Сега има изкуствен интелект, а аз съм естествен интелект".
Стотици са честитките, които Раев получава навръх вековния си юбилей. Всички от сърце му пожелават здраве и още, и още години живот.

Други от Регион

700 лв. глоба за мъж от Карлово, намушкал жена си с нож

Ударил я и в главата и насинил лявото й око Насилник от Карлово, нападнал жена си с нож на 9 юни т. г., призна вината и сключи споразумение с прокуратурата

Проверяват и Драматично-кукления театър в Пазарджик за злоупотреби с бюджетни средства

Още един театър у нас се проверява за евентуално извършени злоупотреби с бюджетни средства. Това е Драматично-куклен театър „Константин Величков" в Пазарджик

4 часа битка и пожарът над асеновградското село Новаково локализиран

Спасена е боровата гора, огнеборци тази нощ ще дежурят Четири часа продължи битката с пламъците над асеновградското село Новаково и огънят вече е локализиран, съобщиха от Пожарната

Военна прокуратура разследва ролята на ДС в т.нар. възродителен процес

Разпитват бивши служители на ДС, за да кажат какви задачи са изпълнявали Военна прокуратура започва работа по установяването на служителите на Държавна сигурност, ангажирани с т. нар

Пожар лумна над асеновградското село Новаково

Пожар пламна над асеновградското с. Новаково. Огънят е възникнал в ранния следобед днес, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората

>