И Хасан Азис се надигна: ДПС се нуждае от Ахмед Доган

04.07.2024 17:23
Хасан Азис и Ахмед Доган Снимка: Фейсбук/ Д-р инж. Хасан Азис

Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от почетния председател д-р Ахмед Доган.

Това написа във фейсбук профила си дългогодишният кмет на Кърджали от ДПС Хасан Азис. Той имаше 5 мандата като градоначалник, но на последните избори го смениха с друг кандидат. 

"Вече 34 г. ДПС е в основата на развитието на европейска България, неизменно подпомагано и подкрепяно от визионера и стратег д-р А. Доган, който още през 1990г. набеляза евроатлантическото бъдеще на България", написа още той.

"През всички тези години ДПС запази своето единство благодарение на отговорността пред избирателите си, на ценностите си, силата на колективните си органи, демократичността си и прозрачността си".

"ДПС е създадена и се развива по пътя й, начертан от създателя й и Почетен председател – д-р Доган, и всяко отклонение от този път трябва да ни връща към идеалите и ценностите, заложени преди 34 г. в основите на партията".

"Неизменно, д-р Доган винаги досега е показвал единствения правилен път за ДПС най-трудните й моменти", коментира Азис.

"Партията ни днес има нужда от обединение, има нужда от Почетния председател д-р Ахмед Доган!
Пътят на ДПС е начертания път от д-р Доган!", допълни той. 

Миналата есен кандидатурата за местните избори на Хасан Азис не беше издигната. Нещо повече - Азис, който по това време беше и зам.-председател на ДПС, след местния вот не беше в ръководството дори на общинската структура на партията в Кърджали.

Някои твърдят, че постепенно е изгубил чуваемост към местния актив. Същото сега твърдят от организации на ДПС в Пловдивско за Рамадан Аталай, макар че там нещата са комплексни, а и депутатът ветеран с интереси в енергетиката реално винаги е бил външен за местната структура.

Така или иначе, някакво напрежение може да е останало и сред кърджалийските депесари, така както сега покрай Аталай избухват отделни кадри. В бастиона на ДПС в Родопите се появи декларация от учредители, репресирани, членове и симпатизанти от 7-те общини на област Кърджали, публикувана на 1 юли във фейсбук групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" от модератора ѝ Елван Атилла. Сканираната декларация от Кърджалийско обаче е със заличени имена и част от подписите.

По-рано днес Делян Пеевски отрече да има разцепление в ДПС.

"Може да сме имали принципни различия по тези теми, прибързана радост на проруските партии и на други партии. ДПС ще бъде монолитно. С г-н Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никого няма да позволим да цепи, да интригантства. Моите различия са към определени хора. Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, да се бърка за организациите и да потиска и мачка хората", каза Пеевски.

"Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители и всички да бъдем заедно. ДПС ще бъде монолитно и ние с г-н Доган ще бъдем заедно", допълни той.

Други от От страната и света

Йотова: Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере, на прага сме на глобална война в Близкия изток

"Час по-скоро да се събере Съветът за сигурност на ООН, защото сме на прага на глобална война в Близкия изток", призова вицепрезидентът Илияна Йотова.              Сигурна съм, че всички българи

Оставиха в ареста двама румънци, обвинени в контрабанда на 11 килограма сребро

По искане на Окръжна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на румънските граждани М.Й. и А.Йм съобщиха от държавното обвинение

Намаляват данъчните облекчения за електромобили в Нидерландия

Собствениците на електромобили в Нидерландия ще трябва да плащат по-висок пътен данък от 2026 г., за да компенсират грешка в изчисленията на предишното правителство

Еврото се търгува над 1,11 долара

Курсът на еврото днес спадна под прага от 1,12 долара, съобщиха германски финансови издания, цитирани от БТА. В междубанковата търговия във Франкфурт тази сутрин единната европейска валута се

Цената на петрола се задържа

Цените на петрола задържат нивата си в днешната азиатска търговия, тъй като перспективата за ръст на добивите се контрира от ескалацията на конфликта в Близкия изток, предаде Ройтерс

>