Борисов: Правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер

04.07.2024 09:26
Бойко Борисов

Лидерът на новата сглобка е Костадин Костадинов. Той е новият Пеевски в парламента, каза председателят на ГЕРБ

Правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам, само за вас. Днес нали се шегуваме след вчерашния тъжен ден.

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера стана ясно, че отиваме на избори, настоя той.

А запитан дали ще подкрепи мандат, ако той отиде в ПП-ДБ, заповтаря: "Не, не, не, не." И отново шеговито след това вметна: "Давам им възможност да си правят мемета (забавни картинки - б.р.)".

Той поръчал данни от статистиката, в които се вижда, че разликата в избирателната активност на вота за президент и сега била минимална.

"Комбинацията Борисов и Пеевски след вчерашния ден рухна. След мощните ви репортажи за "Величие", дни наред как някой ги плаши, ще ги напазарува, как с трикове щели да направят правителство на Борисов, всичко ви рухна вчера. Показаха си всички новите лица - показаха лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, Кирил Петков стоеше и гледаше с Денков как той се разпорежда. Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов", категоричен е Борисов.

Той уточни, че много по-рано, преди да тръгнат процесите в ДПС, казал, че няма да подкрепи втория мандат. "Казах, че ще има само правителство на ГЕРБ-СДС, защото това го дължим на нашите избиратели. Нямаше от другата страна един Борисов сега, какъвто бях аз. Нямаше го, за съжаление, и човекът, който направи сглобката - Алексей. Той направи сглобката в манастира. Кога съм го крил това", запита той.

Припомни как Кирил Петков и Делян Пеевски били ежедневно заедно. "Те бяха в моя кабинет, а следобед в кабинета на Пеевски. Пеевски и Христо Иванов бяха всеки ден заедно. Атанасов и Пеевски също", върна лентата Борисов.

"Няма да ви позволя да връзвате две имена, само за да ви оживеят плакатите или билбордовете, защото не е истина и не е честно. Когато говорите за яловост, което ме жегна, искам да знаете, че този кабинет се наричаше Габриел-Денков. Помните ли водещата роля на депутатите от ГЕРБ-СДС? Защо се правим, че не помним това и едва ли не майсторлъкът на колегата Денков е направил правителство? Не, майсторлъкът на друг човек направи правителство", подчерта той.

Запитан това означава ли, че ще остави другите формации да преговарят и той ще гледа отстрани, отговори: "Да, разбира се. Няма да участваме повече в преговорите и това го казахме ясно на всички. Когато вчера излязох на трибуната на парламента да ги призова да се вразумят, да знаят какво правят, те тогава нищо не направиха. Те си мислеха, че на ГЕРБ много му се управлява. Не, просто ние бяхме отговорни. Дори  големия компромис да направя сглобката, го направих в името на държавата.

Големия компромис да не се предлагам аз за премиер, и да им отговоря - правителство на ГЕРБ ще има, когато аз съм премиер. На шега го казвам", натърти той.

Други от От страната и света

Историята на майстор Анко, който от 80 г. кове песента на файтона

Край Врачанския Балкан един майстор продължава да кове песента на файтона. От 80 години Анко Анков от село Костелево твори старинни превозни средства. Анко Анков или майстор Анко е на 94 години и

Социологическо проучване: Съвсем малка разлика в подкрепата между Тръмп и Харис в колебаещите се щати Мичиган и Уисконсин

Съвсем малка разлика разделя кандидат-президента на САЩ от Демократическата партия Камала Харис и съперника ѝ от републиканците Доналд Тръмп в подкрепата сред избирателите в ключовите за

Започна възстановяването на туристическите пътеки към Седемте рилски езера

Започна възстановяването на туристическите пътеки към Седемте рилски езера. Инициативата е на националния парк "Рила", а причината е, че има множество участъци

Интензивен трафик на ГКПП „Капитан Андреево“ на изхода за товарни автомобили

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево" на българо-турската граница на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична

Дините поевтиняват с над 20% на борсите у нас през седмицата

Дините поевтиняват с 22,6 на сто и се търгуват по 0,50 лева за килограм на борсите у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

>