Седмокласничката с най-висок бал на матурите в Пловдив: Обичам математиката, кара ме да мисля и да взимам собствени решения (Снимки)

02.07.2024 18:03 Румен Златански
Никол Николова на турнира в Несебър. Снимки: фейсбук.
Награждаването на Никол на турнира в Несебър.
Талантливата пловдивчанка с поредната си награда.

Обичам много математиката, кара ме да мисля и да взимам самостоятелни решения. Това заяви за "24 часа Пловдив" седмокласничката от МГ "Акад. Кирил Попов" Никол Николова, която изкара 100 точки на матурата по любимия си предмет и 99 по български език и литература. Тя е с най–висок успех на външното оценяване в Пловдивска област.

Никол научила за високите си оценки в Несебър, където спечели златния медал на международния турнир "Математика без граници".

"За матурите се подготвях самостоятелно. Разчитах много на учителката ми по математика госпожа Димитринка Огнянова на госпожа Бистра Иванова, която ми преподава по български език и литература. Много съм благодарна и на двете", каза още Никол. Тя добави, че от малка обича математиката и е решила да се занимава с нея най-задълбочено. Ходи на курсове по състезателна математика, които й помагат в развитието.

В свободното си време Никол обича да спортува плуване и тенис. В бъдеще иска да се занимава по-задълбочено с компютърни науки. Момичето ще продължи да учи в Математическата гимназия в Пловдив. Смята един ден да запише висше образование в университет в САЩ или във Великобритания, където подготовката била на много високо ниво.

Други от Просветни

Поне 14% ръст на учителските заплати в бюджет 2025 (Обзор)

За първи път учебниците безплатни и след 7-и клас, вече са доставени До 14,5% може да стигне увеличението на учителските заплати догодина. Това обяви министър Галин Цоков

"Галъп": Няма нарушено доверие към учителите у нас

Нито остра тревожност, нито стабилно спокойствие сред обществото по отношение на потенциална пропаганда в училищата у нас. Българите са по-скоро разделени, а значими нива на несигурност

Зам.–министър връчи студентските книжки на отличниците в Медицинския университет в Пловдив

Зам.-министърът на здравеопазването Добромира Карева връчи студентските книжки на приетите с най-висок бал в Медицински университет-Пловдив. Това стана на откриването на учебната година

НСА награди студентите си - олимпийски шампиони, а министър Глушков откри академичната година

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков беше специален гост на тържественото откриване на учебната 2024/2025 година в Национална спортна академия „Васил Левски"

Рая Назарян открива академичната година в УНСС

Председателят на Народното събрание Рая Назарян ще открие академичната 2024/2025 година в Университета за национално и световно стопанство на 17 септември, съобщават от пресцентъра на парламента

>