Стоичков: Младите отделят много време за татуси и коли и малко за тренировки

01.07.2024 22:39
Христо Стоичков

По думите на Камата младите отделят твърде много време за татуси и коли вместо за тренировки

Не се работи добре с младите таланти, на мен не ми харесва начинът на работа. В България много отбори налагат много чужденци и не дават шанс на младите ни футболисти. Това заяви футболната звезда Христо Стоичков в интервю за "Франс футбол". Той коментира играта на Балканите и поговори за чужденците в България.

„Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионска лига, „Златни топки", първенства. Балканите са много специална зона. От тук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му", посочи футболистът. 

Но по думите на Стоичков, съществува проблем, който не бива да бъде пренебрегнат. „Не се работи добре с младите таланти. Не ми харесва начинът на работа. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш", поясни той. По думите му много отбори налагат чужденците и не дават шанс на младите си футболисти. Според него това се случва най-вече в България.

"В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на Европейско първенство, като много от играчите минаха през неговата школа", допълни той.

„Знаем за Хърватия. Това е малка страна, но изкараха добри играчи. В Сърбия и Черна гора също има големи играчи. В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид - няма. Боли ме да го кажа. Това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на Федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават", допълни Христо Стоичков.

„Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш, да изпълняваш наставленията на треньора, дори на публиката, трябва да се раздаваш. Отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки", завърши той.

Други от Футбол

Ето го Илия Груев с новия екип на "Лийдс"

Националът Илия Груев и съотборниците му в английския втородивизионен "Лийдс" заснеха фото сесия с екипите за новия сезон. На гърдите им ще стои логото на "Ред Бул"

Треньор напусна школата на "Локо" (Пд)

Треньорът Христо Телкийски напусна по свое желание школата на "Локомотив" (Пд). За това информираха от клуба. Шефовете се съобразяват с неговото решение

"Сивите вълци" донесоха 2 мача наказание за Демирал, 20 000 евро глоба за Белингам

Знакът на забранената в Германия и Австрия организация "Сивите вълци" докара 2 мача наказание на героя на Турция Демирал. Той го показа след второто си попадение във вратата на Австрия на

УЕФА глобява Германия заради селфита с Роналдо

Многото бързаци  (спийдъри), които искат да си направят селфи със звездата Кристиано Роналдо на терена, са не само досадни за играчите - те също струват пари на германския футболен съюз

Христо Стоичков: Имаш академия за млади, играеш на европейското

Нямаме в момента български играч, който да заслужава внимание, казва Модерния ляв Легендата на световния и европейския футбол Христо Стоичков даде интервю за “Франс футбол” и L'Equipe TV

>