Хиляди дойдоха на морския бряг, за да посрещнат първото юлско утро

01.07.2024 06:30
Джулай морнинг на бургаския плаж

Големият купон започна на бургаския плаж от 20 ч в неделя, като на сцената излизаха една след друга групите Rewind и Sleng, “Силует”, PIF, “Керана и космонавтите”, бургаските банди Lemon box, “Махайра” и Scarlet. За място бе избрана най-широката част на плажа в близост до моста, където навремето се провеждаше мегафестивалът Spirit of Burgas.

От десетилетия Джулая се празнува подобаващо в Бургас, като корените му са още от 70-те години на миналия век. С първите слънчеви лъчи звучи и едноименната песен на “Юрая Хийп” - “Джулай морнинг”, символ на желанието за свобода.

От общината бяха доставили достатъчно дърва за палене на огньове на плажа, около които се събираха компаниите за посрещане на Джулая. Засилена бе и охраната в Морската градина.

Други от Новина в снимка

Фотозагадка: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден?

Кой е този български поп певец на първия си учебен ден? Жокер: Таланта му открива преподавателят му по фагот в Русенското музикално училище. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Балчик в края на лятото

Вера Младенова ни изпраща красив кадър, който заснема в Балчик.  "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс. Най-хубавите ваши снимки от красиви гледки в контекста

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра?

Отговорът на фотозагадката от 11 август е Михаил Миков. Въпросът беше: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра? Жокерът беше: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента

Фотозагадка: Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра?

Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра? Жокер: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента. След 2 години пауза отново е на сцената. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Небесни магистрали над Карлово

"Небесни магистрали над Карлово" - така е озаглавила кадъра си Александра Тахчиева. "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс

>