Преслава на 40 - пълна метаморфоза, намаляване на гърдите и лудата любов с Бирмата

29.06.2024 21:04 Симеон Демирев
Преслава след двете си корекции
Певицата от времето, когато кариерата стартира кариерата й.
Фолкпевицата с мъжа си Павел по време на рождения ден на дъщеря им Паола

Певицата е една от малкото в гилдията, която има само 2 пластични операции

От танцьорка в клип на Милко Калайджиев, през редица хитове, намаляване на гръдната си обиколка, до певица №1 на България. Това е кратката история на фолкидолката Преслава, която е сряда навърши 40 години.

Родена е като Петя Иванова на 26 юни 1984 година в Добрич. Преслава е от скромно семейство. Майката на певицата Янка е шивачка, а таткото Кольо международен шофьор. Има по-голяма сестра - Ивелина, която също е певица, но се е отдала на народната музика.

Родителите на Преслава я тласкат към музиката. Още на 7 Петя започва да пее. Разбира се, първоначално народни песни. Още от 15-годишна бъдещата звезда на “Пайнер” започва да пее по заведенията. Завършва музикалното си образование в местното училище в Добрич, със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Още преди да приключи с обучението си е забелязана от имащия око и нюх за нешлифовани диаманти Милко Калайджиев, откривателят на редица настоящия попфолк икони. Преслава обаче решава да откликне на поканата на легендата на чалгата, едва след като завърши. 

През 2003 г. първо се появява като танцьорка в няколко клипа към песните на Калайджиев, което по онова време е абсолютен номер 1 в сферата на попфолка. Преди точно 2 десетилетия пък настоящата звезда записва и първата си песен. Тя е в дует с откривателя й Милко и носи името “Нежен рекет”. Тогава певицата не използва още артистичния си псевдоним и е представена като Петя.

Години по-късно Преслава нахлува с гръм и трясък в попфолка. През април 2005 г излиза песента “Дяволско желание”. И до ден днешен парчето е считано за най-големия хит на изпълнителката от Добрич. След фурора на тази песен Преслава вече е на звездния небосклон на попфолка и твърдо №1 в гилдията.

Певицата и до днес е благодарна на откривателя си Милко Калайджиев.

“Веднъж ми разказа, че когато отвори портмонето си, вляво се вижда не снимка на сестра й или родителите й, а моя снимка. Само, за да не забравя откъде е тръгнала”, споделя Калайджиев.

Освен с гласа си обаче звездата впечатлява и с друго - огромната и пищна гръд, която е напълно естествена. Обиколката на Преслава в онези години е внушителна - цели 105 сантиметра - нещо, с което нито една нейна колежка не може да се похвали, без да има силикон.

Точно в един от пиковете на кариерата си, през 2008 г., певицата взима едно от най-тежките решения в живота си - да намали бюста си. Преси се оплакваше от огромните си природни дадености, които й причиняваха болки в гърба. Тя намали естествения си бюст с цели 15 см, от 105 на 90, след операция в немска клиника. Така Преслава се превърна в първата чалга певица, която намаля естествените си гърди.

“Трябваше да ги намаля. Болките бяха ужасни. Създаваха ми здравословни проблеми”, разкри след години в едно от редките си интервюта Преслава.

Операцията за намаляване на гърдите не е единствената, която певицата има. През 2019 г. тя се подложи и на корекция на носа. Отзвукът от интервенцията, след която носът й стана чип, обаче не се възприе тя бе залята от хейт.

“През целия ми живот имам две коригиращи операции, които не съм скрила от хората. Не лягам под ножа за какво ли не”, обясни Преслава.

Певицата не обича да говори пред камера. И редовно отказва да е гост дори и на най-популярните предавания.

Като една истинска чалга икона Преслава винаги е била под светлината на прожекторите и за мъжете, с които е. Не са една или две връзките не изпълнителката, за които още се говори. Но най-обсъжданата е тази между Преслава и Георги Станоев - Малката Бирма. Романсът им бе бурен, а докато бе с младия бизнесмен чалгаджийката се кълнеше, че никой друг не е обичала толкова силно.

Връзката им беше изпепеляваща, изпълнена със скандали, раздели и събирания. Говори се, че певицата дори му е посветила няколко от големите си хитове.

Все пак двамата се разделиха през 2014 година, след като певицата се изнесе от дома му. Така и не стана ясна причината за краха на връзката им.

Преди 2 години пък суперизненадващо за всички бившият любовник на Преслава - Малката Бирма, почина едва на 32-годишна възраст. По непотвърдена информация от няколко години Георги Станоев е страдал от рядко и тежко неврологично заболяване.

Преслава все пак накрая срещна любовта в лицето на бизнесмена Павел Лазаров. Двамата с богаташа са заедно от 2017 г. Преди попфолкпевицата богаташът имаше връзки с плеймейките Златка Райкова, с която дори има брак и Мария Цветкова. 

Година по-късно Преслава дари любимия си с първородната им дъщеря Паола. Певицата и Павел обаче нямат брак. И както е тръгнало не смятат нито да се венчаят, нито да подпишат в гражданското.

“С Павел живеем заедно още от първия ден. Бързо разбрахме, че сме един за друг”, коментира Преслава в интервю, след като се разбра, че отново има мъж до себе си.

С Галена вече са приятелки

Преслава и Галена тръгват към върха на попфолка у нас в рамките на 1 ден. Едната на 20 януари 2004 г., а другата - на 21-и.

В началото на кариерите си двете чалга икона дори се налагало да делят едно легло.

Двете са най-добри приятелки в продължение на години. На рождения ден на Преслава Галена дори среща бъдещия си съпруг и баща на децата й Галин.

Но в един момент певиците решават да прекратят отношенията си. Двете не си говориха и дори на концерти на "Пайнер" нарочно ги разминавали да не са една след друга, за да не се засичат на сцената.

От миналата година обаче Галена и Преслава са заровили томахавките и отново са приятелки. “Честитихме си юбилеите с Преслава преди два-три дни и си пожелахме да устискаме поне още 10 години, а след това ще му мислим”, каза Галена, визирайки 20-те години, в които двете са в елита на чалгата в България.

Други от От страната и света

Витоша - смарагдът на София, който пази повече растения от Великобритания и Нидерландия

Природният парк е най-старият не само в България, но и на Балканския полуостров.  Природен парк “Витоша” е най-старият не само в България, но и на Балканския полуостров

Кирил Петков: Винаги играем за първо място

Винаги играем за първо място. Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който заедно с Божидар Божанов от "Да, България" и председателя на ДСБ Атанас Атанасов регистрира

Втора вълна успешни кметове вкара Борисов

Втора вълна кметове на ГЕРБ се пускат на парламентарния вот, след като трима техни колеги вече поведоха листи - Димитър Николов в Бургас, Живко Тодоров в Стара Загора и Николай Мелемов в Смолян

Почина академик Александър Петров

Българската академия на науките с дълбоко прискърбие съобщава, че на 22.09.2024 г. почина академик Александър Георгиев Петров.  Акад. Александър Петров е роден на 27.05.1948 г. в гр. Стара Загора

Доган избегна пряк двубой с Пеевски, взе ексминистър Цонев в Пловдив (Обзор)

ДПС без ДС! - новото начало. Така описа листите парламентарният шеф на движението Ахмед Доган избегна пряк двубой с Делян Пеевски - председателя на ДПС, когото сам лансира

>