Жега, но и облаци и дъжд, от понеделник 40 градуса

28.06.2024 08:03
Край морето е приятно в летните горещини. СНИМКА: ОРЛИН ЦАНЕВ

От вторник до сряда валежите с гръмотевици ще са често явление в западната половина от страната, на изток - слънце

Жега, слънце, облаци и дъжд ще се редуват през следващите дни. От понеделник отново ще очакват 40-градусови горещини. Това прогнозира шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

Минималните температури в петък в западните райони ще бъдат от 25 до 20 градуса, по Черноморието до 20. Преди обед по Черноморието ще е облачно, на запад предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми в западните и в централните райони от страната. Вятърът от североизток ще е слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще се покачат до 28-33 градуса, в Сандански - до 35, а по Черноморието - до 27 градуса.

В събота минималните температури в западните райони ще бъдат от 15 до 20 градуса, по Черноморието - до 21. Преди обед ще е предимно слънчево. Следобед по поречието на Дунав и над планините от западните райони ще се развиват купести облаци, ще превали и прегърми в района на Видин и в Западна Стара планина. Максималните температури ще са от 30 до 35 градуса, в Сандански и в Сливан - до 36, а по Черноморието до 29-30 градуса. Следобед ще вали и ще гърми в планините в Западна България.

Минималните температури в неделя в западните райони ще бъдат от 16 до 21 градуса. Преди обед предимно слънчево. Следобед над планините от западните райони ще се развиват купести облаци, но без валежи. Максималните температури ще са от 32 до 37 градуса, а по Черноморието до 29-30 градуса.

Над планините ще е облачно. Следобед се очакват валежи с гръмотевици в планините в Западна България.

В понеделник ще бъде горещо с високи температури - от 35 до 40 градуса. От вторник до сряда валежите с гръмотевици ще бъдат често явление в западната половина от страната, а на изток ще бъде слънчево. В четвъртък ще превали и по Черноморието. От следващия петък започва продължителен сух период с горещо време и високи температури. В традиционно най-топлите места показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса.

Други от Времето

Вижте кога времето ще се затопли

У нас валежи се очакват около 27-28 септември. Но като цяло през втората половина на септември температурите ще се повишат. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ синоптикът Анастасия

Предимно слънчево, но хладно време ни очаква днес, в Пловдив 21 градуса

Доста хладен първи учебен ден посреща пловдивските ученици. Над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време

Първи сняг заваля на Мусала

След Алпите - сняг и на връх Мусала. Първите снежинки са прехвърчали вчера в Рила, но снежна покривка не се е образувала, пише NOVA. Циклонът, който бушува в момента над Западна Европа

Климатологът Симеон Матев: Лятото свърши, но трите почивни дни в края на седмицата ще са топли

Лятото свърши. И да има топли дни, няма да са като летните. Трите почивни дни в края на седмицата ще са съпътствани с приятно време. Това заяви климатологът Симеон Матев

Туристите в планините да очакват дъжд и студено време в планините

На Запад условията за туризъм в планините са по-скоро добри, на Изток вали дъжд. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК)

>