Засилено полицейско присъствие в Карлуково след побоя над шофьор на автобус край Луковит

27.06.2024 20:05
Пребиха шофьор на туристически автобус на пътя Карлуково - Луковит Кадър: Фейсбук/Stanislav Peev

Засилено е полицейското присъствие в селото на мъжете, които пребиха шофьор на автобус на пътя край Луковит. 

Случаят стана известен след като в социалните мрежи беше разпространен клип, на който се вижда как мъжът е нападнат и пребит от цяла банда пред погледа на туристическа група предимно от жени и деца. 

Саморазправата става на разклона за село Карлуково след лек удар между автобуса, пълен с туристи и леката кола, в която са се возили обвиняемите.

,,Без обяснение започват да нападат с удари, ритници, юмруци всякакви помощни средства. Ножове, боксове", разказва Елица Михайлова, организатор на екскурзията.

В рамките на няколко минути от селото идват още хора с коли.

,,Те са се отзовали, защото са били заедно на едно място. Те са близки и роднини от семейството на бащата и сина, които са преките участници. Това мога да го заявя категорично. Други участници в инцидента не е имало", добави началникът на РУ Луковит Георги Георгиев.

,,Нямаме данни в извършителите да е имало ножове и боксове", каза окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

,,За банда категорично мога да заявя, че не може да става дума", категоричен е беше Георги Георгиев пред БНТ

Местните хора разказват, че в този ден в Карлуково имало събор. Именно затова толкова реагирали на обаждането за подкрепление. Побойниците баща и син живеят в село Карлуково. Според полицията до момента двамата не са имали криминални прояви. На единия е наложена парична гаранция, а другият е под домашен арест. 

Кметицата на Карлуково обясни единствено, че в селото вече има засилено полицейско присъствие, а утре предстои среща с местните за изясняване на обстоятелствата около нападението.

,,Не ги познаваме като нарушители на обществения ред камо ли като извършители на престъпления", заяви още шефът на РУ Луковит. 

До момента са разпитани свидетели, изискана е медицинска документация, както и записи от камери.

,,Прокуратурата подпомагана от МВР ще бъде безкомпромисна по отношение на всякакви прояви на агресия, вандализъм в това отношение и по пътищата и спрямо лица, които се опитват да раздават улично правосъдие", каза окръжният прокурор на Ловеч. 

Пострадалият шофьор е със счупено ребро и счупена челюст и снощи е претърпял операция.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>