Агресивен, пиян или просто пребит от охраната е английският пациент в Пловдив (обзор)

26.06.2024 13:52 Румен Златански
УМБАЛ “Свети Георги”- Пловдив

Тройна съдебномедицинска експертиза ще установи причината за смъртта на мъжа

Смъртта на англичанин в болница в Пловдив след сблъсък с охраната раздели хората в социалните мрежи. Мнозина нападнаха УМБАЛ “Св. Георги” и гардовете за инцидента, според други чужденецът сам е предизвикал трагичния си край - бил много пиян и се държал агресивно. Прокуратурата започна проверка.

Разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпроса каква е причината за смъртта на мъжа и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да установи дали в кръвта на починалия е имало наличие на алкохол.

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи анализ и ще се извърши преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност. 

Според държавното обвинение  на 18  юни англичанинът Р. Г е потърсил лекарска помощ в УМБАЛ “Свети Георги”.  Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно  67-годишният мъж  се е върнал в болничното заведение и настоявал отново да бъде изследван. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна фирма, ангажирана със сигурността на болницата. Нейни служители  се отзовали пред входа на Спешния център на УМБАЛ “Св. Георги”.

Те се опитали да го отстранят от района на болницата, той отказал. Р. Г. е бил бутнат на земята от един от охранителите и останал там до пристигането на полицейски екип от Второ РУ, където е бил подаден сигнал за инцидента.

Служителите на МВР установили, че бил в съзнание. Приели го в отделението по токсикология в болницата, където е починал в ранните часове на 19 юни 2024 г.

Полицията задържа за 24 часа двама охранители, участвали с спречкването с британския гражданин, но ги освободи, без да им бъде повдигнато обвинение.

 Ръководството на болницата назначи вътрешна проверка.  На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите. 

От охранителната фирма  “Брадърс секюрити груп” ЕООД защитиха своите служители и определиха действията им като професионални. 

При пристигане на място охранителите установяват лице в явно нетрезво състояние, с фекалии и урина по дрехите, което лежи на земята на около 20 м от входа на спешния център на болницата. Англичанинът се държал арогантно, използвайки нецензурни думи и обиждайки охранителите, разказват от фирмата.

Началникът на спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги”  доц. д-р Кирил Атлиев потвърди, че пациентът  след употреба на солидно количество алкохол първоначално пада на земята и си удря главата.

Изписан е, а след това се връща отново. Доц. д-р Атлиев заяви, че до този момент в болницата не са имали проблеми с охранителната фирма.

Други от От Пловдив

Блъснаха пешеходец на бул. "Северен" в Пловдив, задръстването е голямо

Пешеходец е бил блъснат на пловдивския бул. "Северен". Инцидентът е станал преди минути, близо до кръговото кръстовище при моста на Адата. На този етап няма информация за състоянието му

Кметът Димитров и депутатът Георгиев изпълниха задача на Борисов за Пловдив

Министерството на културата е дало картбланш за разкритата археология под Бетонния мост и така жп линиите могат да бъдат прокарани. Това става ясно от прессъобщение на кандидат–депутатите на ГЕРБ

Пловдивчани заравят тайно на лунна светлина умрелите си домашни любимци (Снимки)

Гробището за кучета и котки беше затворено през 2016 г., не можело да е до мъртви хора Направих нарушение, писаната Меги лежи в двора на бащината ми къща в Скутаре

Изтребиха всички пернати в опитната база на Аграрния университет заради птичи грип

От Областната дирекция по безопасност на храните предприемат всички мерки за ограничаване на разпространението на болестта Всички пернати – кокошки и петли

Полицейска акция затвори магазините в Шекер махала (Обновена)

Всички търговски обекти в пловдивската Шекер махала затвориха, щом се разчу, че предстои мащабна полицейска акция. Работеше само една заложна къща и униформените влязоха в нея

>