Най-тежкият „СТРОНГ МЕН“ турнир за годината ще бъде в Пазарджик

25.06.2024 11:23 Диана Варникова
Плакатът за събитието

Най-тежкият „Стронг мен" турнир за годината ще бъде в Пазарджик тази събота в парк-Остров „Свобода" и той се провежда с каузата под надслов "Да помогнем на малкия Димитър да оздравее!". Това съобщиха от общината в Пазарджик, един от инициаторите за събитието заедно със спортен клуб „Бастион" и Българска Федерация по Силови Спортове – "СТРОНГ-МЕН".

С десетото издание на "стронг мен" турнира, гр. Пазарджик заслужено си спечели титлата Столица на силовите спортове. По повод юбилея от БФСС са подготвили две нови дисциплини, като за първи път в България ще видим по състезателното трасе уреда наречен „Фингъл Фингъс" – 4 метров пилон с тежест 225 кг., който атлетите ще трябва да прехвърлят на 180 градуса. Публиката ще се наслади и на класическите „фермерска разходка", теглене на камион от седнало положение, 110 кг. „логлифт" за максимален брой повторения в 90 секунди, носене на 340 килограмова „стронг мен" кобилица и голямото завръщане – „Камъните на Атлас". 140 килограмовите бетонни топки са с диаметър 70 см., като всеки атлет ще има задачата да преодолее височина от метър и половина с топка в ръце.

Редом с емоциите от силовото шоу, гостите на събитието и феновете на „стронг мен" спорта ще имат възможността да се включат в една добра кауза –благотворителен търг с фенски аксесоари – тениски, метални шейкъри за протеин, сакове и много други с бранда на БФСС „СТРОНГ-МЕН" и автографи от атлетите.

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на осемгодишния Димитър Ганев от Пазарджик. Димитър е роден със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли). Като него има само още две деца в България!

Организаторите канят гражданите на Пазарджик и гости на града заедно да помогнем като дарим шанс на едно дете да продължи своя живот!

Банка ДСК

BG81STSA93000023542472

Титуляр: Димитър Борисов Ганев

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>